Кметът награди победителите в конкурса за карнавални картини

Kmtat-nagradi-pobditlit-v-konkursa-za-karnavalni-kartini
Кметът награди победителите в конкурса за карнавални картини
Вчера на специална церемония в Ритуалната зала на габровската Община кметът Таня Христова награди победителите в конкурса за най-добри карнавални картини, участвали в карнавалното шествие под мотото „Габрово – мой малък Брюксел“.

Вчера на специална церемония в Ритуалната зала на габровската Община кметът Таня Христова награди победителите в конкурса за най-добри карнавални картини, участвали в карнавалното шествие под мотото „Габрово – мой малък Брюксел“. За втора поредна година беше организиран конкурс за участници извън сценария, които сами са измислили идеята и сами са я реализирали. Тази година предварителната селекция допусна за участие в конкурса 10 карнавални картини в няколко различни раздела. Макар и този път да заваля дъжд и да понамокри участниците и карнавалните им костюми и атрибути, те не се смутиха и успяха да покажат много слънчево настроение. Журито с членове Лиляна Пантелеева и Надежда Тихова, както сподели неговият председател д-р Тодор Шандурков, изобщо не беше затруднено в избора си и единодушно определи победителите. Освен това никой от участниците не можеше да влияе на избора, тъй като журито беше анонимно и едва вчера бяха съобщени публично имената на неговите членове.

В раздела за голяма група - с над 10 участници, наградата спечели карнавалната картина за най-дългия копринен килим под мотото „Традицията е модерна“ на художничката Ива Пенчева, децата от нейната Школа за приложно изкуство и прекрасните гимнастички на "Етър Елит“ от Велико Търново. Те разиграха истински спектакъл пред трибуната с официалните лица и макар червените им ленти да се наквасиха и натежаха от дъжда, изпълнението им беше безупречно и много емоционално. На церемонията по награждаването кметът Таня Христова връчи на Ива Пенчева ваучер за 2200 лева. Художничката сподели, че те ще се използват за провеждането на пленер на участниците от Школата в ЕМО „Етър“.

В раздела за средна група – до 10 участници, журито присъди награда на най-умилителната карнавална картина, представена от най-малките и чаровни участници в тазгодишния конкурс – дечицата от първа „а“ група на Детска градина „Мики Маус“ с учители Бистра Георгиева-Чиприянова и Светла Колева. На карнавала децата бяха облечени като приказни герои и разиграха артистично картината „Приказна Европейска България“.На тях кметът Таня Христова връчи чек за 1300 лева. Засега от групата не са решили точно за какво ще използват сумата, но със сигурност най-напред ще почерпят връстниците си от детската градина.

Освен двете първи награди, организаторите на Карнавал през тази година обявиха и Награда на публиката, която се определи с онлайн гласуване. Наградата на публиката спечелиха изключително артистичните деца от Детска градина ,,Радост' със своя танц ,,Килим от цветя‘‘. Кметът Таня Христова връчи и на тях ваучер за наградата на публиката – Габровски сюрприз. Според режисьора на карнавала Иван Минчев, надеждата е, че участниците в конкурса за карнавална картина ще стават все повече, а идеите им – все по-оригинални и весели.

Специални подаръци кметът връчи и на членовете на журито.

Снимки: Радослава Балевска

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни