СБУ награди учителите, отличени на общинско ниво

Топ новина! SBU-nagradi-uchitlit,-otlichni-na-obshtinsko-nivo
СБУ награди учителите, отличени на общинско ниво
Синдикатът на българските учители в Габрово награди с грамоти и подаръци отличени учители на общинско ниво в двадесет и първия Национален конкурс „Учител на годината“ и така направи Деня на Габрово още по-празничен за част от учителското съсловие. Церемонията по награждаването се проведе в библиотеката на Техническия университет.

Синдикатът на българските учители в Габрово награди с грамоти и подаръци отличени учители на общинско ниво в двадесет и първия Национален конкурс „Учител на годината“ и така направи Деня на Габрово още по-празничен за част от учителското съсловие.

Церемонията по награждаването се проведе в библиотеката на Техническия университет. Нейната празничност бе подчертана с поздрави, поднесени от изпълненията на певци, музиканти и танцьори от детски градини и училища, както и от известни цигулари от Габровския камерен оркестър.

От общо 14 кандидатури за награди на СБУ през тази година, 7 бяха номинирани за конкурса на национално ниво и бяха наградени в Деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май в столицата. Светла Колева от детска градина „Мики Маус“ стана „Учител на годината“ в категорията „Предучилищно образование“, а останалите й шест колеги: Йоана Гълъбова от СУ “Райчо Каролев“, Десимира Тодорова от ПТГ “Д-р Никола Василиади“, Антоанета Андреева - от ПМГ “Акад. Иван Гюзелев“, Грета Стефанова от СУ “Райчо Каролев“, Снежана Войчева – директор на ДГ „Ран Босилек“ и Ренета Колева от ПТГ “Д-р Никола Василиади“ получиха Специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева.

Другите 7 педагози, отличени в общинското издание на конкурса „Учител на годината“, бяха наградени вчера с грамоти и подаръци. Това са Валентина Стоянова – учител в детска градина „Ран Босилек“, Красимира Ангелова – старши учител в НАГ, Даниела Генева – учител в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Илияна Кожухарова – старши учител в ПТГ „Д-р Н. Василиади“, Йорданка Атанасова – старши учител в СУ „Райчо Каролев“, Росица Стефанова- Ковачева – старши учител в ОУ „Христо Ботев“ и Мартин Христов - учител също в СУ „Райчо Каролев“.

Началникът на РУО Георги Маринов поздрави наградените и останалите им колеги. Той подчерта, че 24 май е денят, даващ самочувствие на хората от системата на образование. Той благодари не само на наградените, а поздрави и всички онези, които със загриженост подават ръка на образованието в област Габрово. Според Георги Маринов е важно да се говори за добрите постижения и за онова, което имаме да покажем и споделим с колегите си. „Пожелавам ви да носите във вас удовлетвореността, че сте учители, че работите с деца – каза още Георги Маринов. - Да ви радва удоволствието от този труд, който дарявате.“

Специални подаръци на някои от наградените учители – Даниела Генева, Илияна Кожухарова и Росица Стефанова връчи директорът на Регионалната библиотека Савина Цонева. Директорът на Националния музей на образованието Мая Карагьозова изпрати поздравителен адрес за педагозите и ги отличи със запазената марка на НМО – шеговити табелки в стар стил - „Благочинникъ“. Табелките бяха поставени на вратовете на всички наградени учители – и на национално, и на общинско ниво. Отличените педагози, сред които тази година са най-много от училище „Райчо Каролев“, бяха поздравени и от директора на училището Снежана Сидерова, която бе на тържеството като председател на Комисията по образование, култура и вероизповедания на Общинския съвет, която връчи книги на наградените. Според г-жа Сидерова Габрово отново доказва, че е едно средище на духовността, на просвещението. Педагозите бяха поздравени и от Павлина Макашелова – главен експерт в отдел „Образование“ на Община Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото