В Съботковци пак канят на „От нищо – нещо“

Водеща! V-Sabotkovtsi-pak-kanyat-na-Ot-nishto--nshto
В Съботковци пак канят на „От нищо – нещо“
В миналогодишния събор участваха 14 читалища от област Габрово. В кулинарната изложба бяха представени над 100 ястия, типични за Габровския край под мотото „От нищо – нещо”. Фантазията и кулинарните умения на участниците затрудни доста журито.

Тази година за доброто настроение на присъстващите гости ще се погрижат фолклорни състави от габровските и дряновски читалища. Специален гост на събора ще бъде Златаришката духова музика.

Символ на кулинарния събор е големият тиган. Домакините на кулинарния събор „От нищо-нещо” ще предложат на всички гости порция „преспал боб”, сготвен на място и гарниран и с други вкуснотийки.

Съборът ще бъде открит в 10,30 часа, но преди това в храма „Свети Николай Чудотворец“ от 10 часа ще бъде отслужен водосвет и ще пее Смесеният хор към габровското читалище „Априлов-Палаузов“.

Всички, които обичат българското, чистата природа и истинската храна са добре дошли на 5 май в село Съботковци. И тази година част от мотото на събора е съвсем по габровски „Присъствието Ви е задължително (може да доведете и комшията)”.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни