Министър Дончев беше Морфей от „Матрицата“ в Карнавалното шествие

Топ новина! Ministar-Donchv-bsh-Morfy-ot-Matritsata-v-Karnavalnoto-shstvi
Министър Дончев беше Морфей от „Матрицата“ в Карнавалното шествие
Вицепремиерът Томислав Дончев остана верен на традицията да бъде съпричастен към Карнавала в родно Габрово. Тази година той не само дойде на шествието, а беше и един от най-атрактивните участници в него.

Вицепремиерът Томислав Дончев остана верен на традицията да бъде съпричастен към Карнавала в родно Габрово. Тази година той не само дойде на шествието, а беше и един от най-атрактивните участници в него. С перфектен грим и с оръжие в двете си ръце, той и жена му Светлана влязоха сполучливо в ролите на освободените Морфей и Тринити от култовия научно-фантастичен екшън „Матрицата“. Както се очакваше и този път така наречената „кметска“ карнавална картина беше най-впечатляващата с перфектния професионален грим и невероятни костюми, с които бяха маскирани кметът Таня Христова и придружаващите я общински служители и актьори от Мим театъра в ролите на популярни филмови герои от известни холивудски продукции. Кметът Таня Христова изпъкваше не само заради белите си дрехи, а и заради внушителния си кавалер с огромна брада. Те бяха героите от филма „Властелинът на пръстените“ - лейди Галадриел и Гандалф. Изключително сполучливо бяха дегизирани и Ромео и Жулиета, достойни за „Оскар“. Зам.-кметът Нела Рачевиц беше съвсем като героинята си – загадъчната гувернантка Мери Попинз. Режисьорът на Карнавала Иван Минчев, който се беше присъединил към коментаторите на шествието Дани Белев и Росен Димитров, уточни, че майсторският грим е дело на Милослава – от екипа на „Шоуто на Слави“. Сред филмовите герои бяха още Индиана Джонс, Терминатора, Джак Спароу, героите на ужаса, Красавицата, Звяра и Снежанка, ловец на духове, Луи дьо Фюнес, Супермен, Жокера, Хари Потър и т. н. Цялата плеада от филмови герои асистира на кмета – Галадриел, да отреже ритуално опашката на котката, която в Годината на жълтото куче, беше „прегърнала“... жълто куче.

Тазгодишното карнавално шествие под мотото „Габрово – мой малък Брюксел“ започна с фигурата на „бащата“ на Карнавала Слави Бонев, край който белгийските приятели от „Едно карнавално сърце за Габрово“ в Аалст по традиция хвърляха бонбони към многобройната публика. За първи път през тази година Детският карнавал мина преди Карнавала за възрастни, макар че и в него имаше по някоя детска градина. Изключително атрактивни бяха дечицата от карнавалните картини, участващи в конкурса за най-добра детска картина за голямата награда на Община Габрово.

Всъщност голяма роля за повишаване на градуса на настроението пред официалните трибуни на площад „Възраждане“ имаше коментаторът - магът Дани Белев. Той слезе с микрофона на трасето на шествието и ентусиазираше с подканите си както участниците, така и публиката. Много настроение внесоха закачките с прекрасните момичета от клуб „Веселяците“ от Русе, които се задържаха с фееричните си танци доста дълго на площада. Разбира се сред най-атрактивните карнавални картини можем да посочим именно танцуващите, мажоретните състави, акробатичните изпълнения и най-общо казано – живите картини, разиграни пред публиката. Много впечатляващо беше участието на мажоретките от Ботевград и от град Троян, на танцьорите от Клуба за латино танци, на балет „Магия“, на танцова група „Шахира“, на Клуба по спортна акробатика и батут. За пръв път през тази година в карнавала участваха и животни. Две дами яздиха истински расови коне и представиха достойно Клуба по конна езда в Батошево.

Разбира се с многобройни картини с атрактивни карнавални фигури, изработени от художниците на Карнавала, беше защитено мотото „Габрово - мой малък Брюксел“. Сред карнавалните герои бяха лидерите на Европа и на Балканите. Премиерът Бойко Борисов беше герой в няколко картини. Той караше влака с лидерите на Западните Балкани и беше в ролята на Шрек като защитник на зелената идея, на екологията. Внушително бяха представени картините на Англия, Германия, Испания, Франция. Много впечатляващи бяха високите над 5 метра кукли Ангел, Дявол, Вода, Въздух, Огън, Слънце, Луна, Клоун на художника на Карнавала Тони Костова. В унисон с тях преминаха със закачки с публиката и не по-малко високите кукли от постановката „Турандот“ на Кукления театър от Стара Загора.

Сред най-забавните и предизвикващи усмивки беше картината „Гората на суджуците“ – някъде над Зелено дърво габровци са ашладисали кестен със суджук и по дърветата растат готови суджуци, а публиката беше черпена с брюкселско зеле, което също е хит в „малкия Брюксел“. Теляци тренираха на сухо преди да бъде възстановена Градската баня. Нов екологичен транспорт ще има вече Габрово – гондолите по река Янтра, лифтовата трета кабинка, която ще бъде на Узана и т. н. Не липсваха и политически закачки с Владимир Путин, Тръмп и Ким Чен Ун. Разбира се няма как да не похвалим за карнавалното настроение и кукерите, които откриха и закриха карнавала – групата от община Тунджа с първа награда от „Сурва“, кукерският състав от село Осетеново, както и „Левченските старци“ от село Васил Левски. Те изгониха злото и лошото време, но въпреки това дъждът не се стърпя – заваля леко по средата на шествието и поизгони част от публиката, но не можа да помрачи карнавалното настроение на участниците в уличното шоу.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни