С голям концерт и тържествен ритуал ПМГ отбеляза своята 46-годишнина

Топ новина! S-golyam-kontsrt-i-tarzhstvn-ritual-PMG-otblyaza-svoyata-46-godishnina
С голям концерт и тържествен ритуал ПМГ отбеляза своята 46-годишнина
С голям тържествен концерт в зала „Възраждане“ вчера беше отбелязана 46-годишнината на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“. Празникът на училището започна с ритуал по предаване на знамето на новия знаменосец Калоян Ботев и неговите асистентки с участието на директора на училището Цветана Кюмюрджиева.

С голям тържествен концерт в зала „Възраждане“ вчера беше отбелязана 46-годишнината на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“. Празникът на училището започна с ритуал по предаване на знамето на новия знаменосец Калоян Ботев и неговите асистентки с участието на директора на училището Цветана Кюмюрджиева. Празника на училището уважиха областният управител Невена Петкова, заместничката й Мария Пенева, началникът на РУО-Габрово Георги Маринов, инспектори от РУО, представители на Общината.

Тържеството се превърна в място за изява на талантите в областта на литературата и изкуството, които не са по-малко от първенците в сферата на науката. Най-напред със самостоятелен концерт се изяви вокалната формация на училището. След това се заизреждаха изпълнения на певци и инструменталисти, сред които се нареди и преподавателката по китайски език Хао Жуй. Тя изсвири на непознат в България инструмент както китайска, така и една българска народна песен. В концерта се включиха също и творци на словото, оперни изпълнители, пианисти.

В словото си за празника директорът на елитното училище Цветана Кюмюрджиева подчерта, че празникът на гимназията е личен празник на всеки в залата. „Докосвайки се до ПМГ, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, която носи в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден – каза г-жа Кюмюрджиева. - ПМГ разкрива опита на модерното и съвременно училище, втъкало в себе си нишките на добрите практики на тези, които са поставили началото и онези, които продължават да надграждат през годините преподаването и организацията на учебния процес, на постиженията, на блестящия ум на учителите и учениците, мотивацията за доказване и градивност, гаранция за успех и стил. Гимназията е уникална, защото обединява всички родители, учители, ученици – бивши и настоящи, около духовния интерес за авторитета на училището.“

Г-жа Кюмюрджиева призова учениците да приемат училището като сияние, чисто като сълза и красиво като слънцето, а учителите – като вълшебник, който не прави чудеса, а създава от тях човеци. Директорът на училището честити празника на всички и покани на сцената учениците, които са представили гимназията на национални кръгове на олимпиадите през учебната година и са завоювали отлични резултати. Поредицата от над 20 имена на изявени ученици започна с най-заслужилите и най-награждавани габровски, а и български ученици в областта на математиката, информатиката, физиката като Мартин Копчев, Добрин Башев, Ясен Пенчев, Калоян Ботев и т. н. Всички момчета и момичета - отличници на училището, получиха специални почетни грамоти лично от директора Цветана Кюмюрджиева. Празникът продължи с още много талантливи изпълнения на сцената на зала „Възраждане“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни