Би последният звънец за зрелостниците от ПТГ „Д-р Н. Василиади“

Bi-posldniyat-zvants-za-zrlostnitsit-ot-PTG-D-r-N.-Vasiliadi
Би последният звънец за зрелостниците от ПТГ „Д-р Н. Василиади“
Последният звънец за зрелостниците от Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ беше ударен от директора на училището инж. Васил Христов вчера на специално тържество в зала „Възраждане“.

Последният звънец за зрелостниците от Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ беше ударен от директора на училището инж. Васил Христов вчера на специално тържество в зала „Възраждане“. Абитуриентската еуфория – да крещиш числата от 1 до 12 до прегракване и свиренето със свирки, беше в разгара си както преди влизането в залата, така и вътре в нея. За възпитаниците на гимназията се оказа тясно и на мнозина се наложи да стоят прави.

Най-напред с пожелания и послания към зрелостниците се обърна директорът на 123-годишното училище инж. Васил Христов. Той припомни моментите когато за първи път сегашните порасли вече момчета и момичета са прекрачили за първи път прага на гимназията – запознанството им с първите нови приятели, усвояването на първите знания и умения в областта на техниката и технологиите, първите състезания.

„Училищният живот за вас е бил отговорност и веселба – каза в словото си директорът. - Изминалите години в училище са време на труд и усърдие, сълзи и усмивки, изпитания на волята, на ума, на характера. Стъпка по стъпка вие изградихте своята личност и израснахте като добри специалисти. В навечерието на дипломирането ви ние, вашите учители, ви желаем да последвате мечтите си и да станете граждани на света. Но въпреки всичко да останете българи, защото в родината са миналото и бъдещето, а в чуждия край е само настоящето. Пожелавам ви да бъдете умни и дръзки, да виждате доброто и красотата около себе си... Ценете това, което притежавате – младост, сила, свобода. От сърце ви желая здраве и успехи във всички начинания, които ви престоят. На добър път!“

Пред ученици и учители беше представен с мултимедийна презентация всеки един от петте дванадесети класове – XII “а“ със специалност „Автотранспортна техника“ и класен ръководител Виолета Иванова, XII “б“ със специалност „Системно програмиране“ и класен ръководител Мария Табакова, XII “в“ със специалност „Компютърна техника и технологии“ и класен ръководител инж. Мая Пенчева, XII “г“ със специалност „Мехатроника“ и класен ръководител Пенчо Колев и XII “д“ клас със специалност „Автотранспортна мехатроника“ с класен ръководител инж. Иван Банчев. С много чувство за хумор авторите на клиповете за всеки от класовете се бяха постарали да покажат предимно снимки, запечатали умението им да се шегуват и веселят. Не на шега обаче някои от класовете поискаха извинение от учителите си, ако през годините с нещо са ги обидили или огорчили. Много бяха и думите на благодарност. От своя страна всеки от класните ръководители отправи послания с вълнуващи думи и прекрасни пожелания към младите хора.

Освен много приповдигнато настроение, на тържеството бяха раздадени и награди – грамоти и книги получиха най-добрите в учението, първенците в различни национални състезания и първенства, както и в изкуствата и спорта. Специална благодарност получи и Мартин Георгиев – проявил в критичен момент смелост и доблест, за да спаси живота на своя съученик и приятел Мартин Лазаров.

В края на тържеството, станали прави, дванадесетокласниците повториха думите на клетвата на възпитаниците на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, произнесени от Стоян Мариянов от дванадесети „б“ клас. Те се заклеха да бъдат достойни за завета на д-р Василиади и да пазят чисто името на своето училище.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни