Степан Карамалак гостува в Областна администрация

Областният управител Кристина Сидорова се срещна с началника на отдел „Външни отношения“ в район Тараклия Степан Карамалак.

Повече...

Премиерът Петков в Скопие: Добросъседството ще се измерва в реални резултати

Добросъседството ще се измерва в реални, постигнати стъпки и резултати.

Повече...

Денят на Европа – 9 май: 70 години на европейска солидарност

Седемдесет години след декларацията на Шуман Европа е изправена пред криза, която прави солидарността на ЕС по-важна от всякога.

Повече...

34 години от Чернобилската трагедия

Днес, 26 април, се навършват 34 години от взрива в Чернобилската атомна електроцентрала. Трагедията от 1986-та година пак напомня за себе си чрез тревожните информации от Държавната служба за извънредни ситуации и съобщенията за самоотвержените действия на спасителите.

Повече...

Mинистър-председателят Бойко Борисов проведе среща с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа

Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа.

Повече...

Турският главен прокурор посети вчера Габрово и Етъра

С мартениците по дърветата, шарени черги и „нишки в историята“ посрещна етнографският музей шефа на турското обвинение и колегите му

Повече...

Томислав Дончев открива Японски бизнес форум днес

Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще открие днес в хотел „Хилтън“ в столицата Българо-японски бизнес форум, на който ще присъстват над 30 компании от различни икономически сектори, членове на Японската агенция за външна търговия (ДЖЕТРО).

Повече...

Александър Сичов се поклони пред паметта на руските воини в Севлиево

„На официално посещение в Севлиево беше секретарят на посолството на Русия в България Александър Сичов, информира за вестника Наташа Колева, председател на ОД „Русофили“ в Севлиево.

Повече...

Таня Христова представи Габрово в Южна Корея

Кметът на Община Габрово Таня Христова взе участие в провеждащия се за втора поредна година Международен творчески семинар и среща на признатите от ЮНЕСКО градове в направление занаяти и народни изкуства.

Повече...

Партньорството Тун-Габрово да бъде между хората, а не само между институциите

Партньорството между градовете Тун и Габрово да продължи да се развива като партньорство между хората от двата града, а не като партньорство само между институциите. Такова е виждането на двете неправителствени организации – сдруженията за приятелство в Тун и в Габрово.

Повече...

Томислав Дончев се срещна с министъра на външните работи на Япония Таро Коно

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония. Решението беше взето в Токио на среща на заместник министър-председателя Томислав Дончев с японския министър на икономиката, търговията и промишлеността Хирошигу Секо.

Повече...

Мтел стартира своята 4G мрежа

Мтел стартира своята 4G мрежа. Максималната скорост, която може да бъде достигната в нея към момента, е 86 Mbps. Това е двойно по-бързо от досегашната 3G мрежа. Тази скорост ще нарасне до 130 Mbps, след като компанията получи необходимите честоти от Комис

Повече...

Проф. д-р Хорст Телчик, съветник на Хелмут Кол, ще изнесе публична лекция в Габрово

На 26 ноември (сряда) от 15 часа в конферентната зала на Университетска библиотека ще се състои публична лекция на проф. д-р Хорст Телчик, политически съветник на бившия канцлер на ФР Германия Хелмут Кол, по случай 25 години от падането на Берлинската

Повече...