Mинистър-председателят Бойко Борисов проведе среща с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа

Po-vreme-na-sreschata-minist-r-predsedatelyat-Borisov-i-poslanik-Mustafa-spazvaha-sotsialna-distantsiya
По време на срещата министър-председателят Борисов и посланик Мустафа спазваха социална дистанция

Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа.

В хода на разговора бяха обсъдени усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса. Друг акцент на срещата бяха инициативите, които посолството на САЩ подкрепя в помощ на България по време на извънредното положение.

Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус“, отбеляза българският премиер.

САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно“, заяви посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

По време на срещата министър-председателят Борисов и посланик Мустафа спазваха социална дистанция и правилата за безопасност като част от ангажимента им в подкрепа на ефективните мерки, предприети от правителството с цел ограничаване на темповете на разпространение на заболяването в България. Борисов и Мустафа отново подчертаха, че демокрациите ще се справят и с този период на несигурност и ще излязат от него още по-силни.

Министър-председателят Борисов и посланик Мустафа продължиха също така дискусиите по Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото