Александър Сичов се поклони пред паметта на руските воини в Севлиево

Препоръчана! Alksandar-Sichov-s-pokloni-prd-pamtta-na-ruskit-voini-v-Svlivo
Александър Сичов се поклони пред паметта на руските воини в Севлиево

„На официално посещение в Севлиево беше секретарят на посолството на Русия в България Александър Сичов, информира за вестника Наташа Колева, председател на ОД „Русофили“ в Севлиево.

 - Той пристигна в нашия град, за да положи венец на гроба на двамата червеноармейци, погребани в стария гробищен парк на Севлиево - Николай Болдарев и Максим Щербин. На събитието присъстваха много граждани, членове на ОД „Русофили“ в Севлиево, представители на руската диаспора в нашия град“.

Цветя на гроба на червеноармейците са положили още Петинка Михайлова, председател на общинската структура на БСП в Севлиево, Галя Антова, председател на Българския антифашистки съюз, членове на ОД „Русофили“, представители на Съюза на офицерите от запаса. Цветя на гроба на червеноармейците са поставили и представители на местната администрация, сред които зам.-кметовете Калина Георгиева и Ахмед Мехмедов, както и общински съветници. По-късно Александър Сичов се е срещнал с представители на руската диаспора в Севлиево, както и с членове на ОД „Русофили“ и неговото ръководство. „Срещата беше много мила и сърдечна - обясни Наташа Колева. - Представеителите на руската диаспора задаваха въпроси на г-н Сичов, на които той отговори, след което си размениха подаръци“.

По-късно Александър Сичов е посетил Община Севлиево, където се е срещнал със зам.кмета Калина Георгиева и секретаря Румяна Дъчева, които са представили успехите на Севлиево в различни области на стопанския и обществен живот. Ръководството на местната администрация, както и представителите на ОД „Русофили“ са изявили желание посолството на Русия в България да помогне на местната общност за установяване на връзки с руски град, с който Севлиево да се побратими. След което да започне обмяна на самодейци, спортисти и ученици и други групи от общността. В това отношение не е без значение и факта, че през следващата учебна година в СУ „Васил Левски в Севлиево ще бъде открита паралелка с интензивно изучаване на руски език и профил предприемачество.

През миналата година в най-голямото училище на територията на Габровска област СУ „Васил Левски“ беше открит кабинет по руски език с финансовата подкрепа на „Дом Москвы“. На неговото откриване присъства посланикът на Русия у нас Атаголий Макаров и директорът на Дом Москвы, Борис Громов, съветник по въпросите на културата към посолството на Руската федерация в България. А догодина в този кабинет се очаква да заработи първата паралелка с интензивно изучаване на руски език в Габровска област.

След посещението на Общината Александър Сичов посети двете гробници и гроба на руските воини, загинали по време на Руско-турската война в Севлиевския район.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни