Фондация „Америка за България“ връчи наградите  за 2017 г. в Дома на хубора и сатирата в Габрово

Водеща! <p>За втора година Фондация „Америка за България“ връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ.</p>
fondazija-6478.JPG

За втора година Фондация „Америка за България“ връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ.

За втора година Фондация „Америка за България“ връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ. "С тях поощряваме добри практики за привличането на различна публика и организиране на детски и семейни програми за достъп и различни партньорства. Обединяваме се около каузата музеите, галериите и културните организации да се превръщат все по-устойчиво в гостоприемно място за деца, цели семейства, ученици и да се отворят повече към все по-широка аудитория" - уточниха от Фондацията.

 Церемонията по награждаването се състоя днес в “Дома на хумора и сатирата” в Габрово. Кметът на града - Таня Христова, връчи наградата в категория за „Най-добро партньорство“ на  Художествената галерия в град Добрич за техния проект „Слово и образ”, в партньорство с 4 детски градини, 6 училища  и 4 летни училища в града. До момента през програмата са преминали над 1,200 деца.  

В категория „Най-добра работа със семейства“ наградата връчи доц. д-р Светла Димитрова, директор на етнографски музей на открито Етър. Победителят в тази категория е Национален военноисторически музей София за проекта „Ден на бащата в НВИМ“.

Надя Захариева, директор „Изкуство и култура“ във Фондация „Америка за България“ връчи наградата за „Най-добра работа с деца“ на морски клуб „Приятели на морето“, Варна за техните програми „Детско морско училище“, което дава възможност за социална интеграция на деца в неравностойно социално положение посредством морски спортове – гмуркане, начално водолазно обучение и ветроходство. Другата програма на клуба "Морска академия" е за обучение и сертифициране, с цел реализация на пазара на труда на младежи в неравностойно социално положение от гр. Варна и малките населени места по Северното черноморско крайбрежие.  

Фондация „Америка за България“ реши да даде още една, поощрителна награда в размер на 1,000 на библиотеката при Народно читалище „ Светлина – 1929г.”, с. Труд за различните атрактивни инициативи в библиотеката.

Тази година конкуренцията беше голяма. Получихме петдесет и пет проекта в трите категории: „Най-добра работа с деца“, „Най-добра работа със семейства“ и „Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите наградата е само една и е в размер на 5,000 лв.

Журито на #ВМУЗЕЯСМЕ е в състав: Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, Яна Бюрер-Тавание, съосновател на платформата за доброволчество TimeHeroes, Олга Ковган, управител на културен гайд „Програмата“, Ива Таралежкова, председател на Форум „Гражданско участие“ и Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във Виваком.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото