Мтел стартира своята 4G мрежа

Топ новина! Мтел стартира своята 4G мрежа. Максималната скорост, която може да
Мтел стартира своята 4G мрежа
Мтел стартира своята 4G мрежа. Максималната скорост, която може да бъде достигната в нея към момента, е 86 Mbps. Това е двойно по-бързо от досегашната 3G мрежа. Тази скорост ще нарасне до 130 Mbps, след като компанията получи необходимите честоти от Комис

Мтел стартира своята 4G мрежа. Максималната скорост, която може да бъде достигната в нея към момента, е 86 Mbps. Това е двойно по-бързо от досегашната 3G мрежа. Тази скорост ще нарасне до 130 Mbps, след като компанията получи необходимите честоти от Комисията за регулиране на съобщенията, което се очаква до една-две седмици.
В следващите три месеца до 31 юли 2016-а клиентите могат да ползват новата технология безплатно. В 4G мрежа един файл от 100 MB (около 50 снимки или популярно приложение, например) може да бъде свален за 6,15 секунди. За сравнение, в 3G мрежата това се случва за 19 секунди.
Инвестициите в инфраструктурата на телекома за 2016 г. надхвърлят 200 млн. лева, като изграждането на 4G мрежата е основна част от тях. 4G мрежата на Мтел покрива 75% от населението на България. След старта телекомът ще продължи да добавя постепенно нови населени места към покритието на 4G мрежата си. Очаква се до края на годината покритието да е на над 80% от населението.
„4G е технологичният фокус на компанията ни и ще предложим най-добрата услуга на българския пазар“, заяви главният директор „Технологии“ на компанията Деян Кастелиц. „Сигурни сме, че нашите клиенти ще усетят разликата и значително по-бързите скорости“, добави той.
На снимката: Деян Кастелиц, главен директор „Технологии“ на Мтел

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни