Тунелът под Шипка остава сред приоритетите

 -Vsichki-pris-stvaschi-se-obediniha-okolo-tezata,-che-sred-prioritetite-sledva-da-b-de-postaven-v-pros-t-za-tunela-pod-SHipka
  Всички присъстващи се обединиха около тезата, че сред приоритетите следва да бъде поставен въпросът за тунела под Шипка
За пръв път народните представители, кметове и председателите на общинските съвети, областния и заместник областните управители на област Габрово се събраха на работна среща, за да дискутират проблемите и бъдещето развитие на региона.

Тя се проведе на 8-ми в заседателната зала на Областна администрация – Габрово по инициатива на областния управител Мария Башева. В нея участваха народните представители Томислав Дончев, Даниел Петров и Валери Митов, кметовете Таня Христова, Денчо Минев, Иван Иванов, заместник-кметът Ангел Ангелов и председателите на общинските съвети в региона – Климент Кунев, Тодор Георгиев, Явор Памукчиев и Златка Донева-Цанева. 
    „Целта на срещата е, обединени в името на региона, да споделим идеи, възможности, да обсъдим проблемите, да потърсим заедно възможните им решения, да обменим добри практики, съвети, инициативи. Всички сме ние сме от едната страна- тази, която трябва да отговори на обществените очаквания за развитието на региона.“, поясни областният управител и отправи благопожеланията си за настъпилата нова година. 
    Основните теми, които бяха обсъдени, са свързани с пътната инфраструктура в региона, проблемите във ВиК сектора, резултатите от обявената процедура за саниране на многофамилни сгради по НПВУ,развитието на туризма, културата и професионалното образование в региона. 
    Всички присъстващи се обединиха около тезата, че сред приоритетите следва да бъде поставен въпросът за тунела под Шипка, както и да се настоява за реализиране на проекта в най-кратки срокове. Областният управител обеща да съдейства и за среща с директора на Областно пътно управление инж. Деян Георгиев, на която кметовете да представят проблемните участъци по републиканската пътна мрежа в различните общини. Областният управител и кметовете настояват и за среща с председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов за пътната инфраструктура в региона. 
    Всички присъстващи се обединиха около тезата, че подобни дискусии са полезни, като  следва да станат регулярни и насочени тематично- туризъм, образование, икономика, култура, инфраструктура. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото