Продължава делото за убийството на ул. „Ст. Караджа"

Sgradata-na-Okr-zhniya-s-d-v-Gabrovo
Сградата на Окръжния съд в Габрово

В понеделник в Окръжния съд в Габрово ще се проведе третото заседание по делото за убийството на 54-годишния мъж, който намери смъртта си в приземен етаж на къща на ул. „Ст. Караджа“ в Габрово.

Днес в Окръжния съд в Габрово ще се проведе третото заседание по делото за убийството на 54-годишния мъж, който намери смъртта си в приземен етаж на къща на ул. „Ст. Караджа“ в Габрово.
Подсъдим е 47-годишния К. М. от Габрово. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово. Обвинението на К. М. е в извършване на престъпление по чл.115 от НК – умишлено убийство. „... за това, че на 21 октомври 2016 г., в коридор на приземен етаж на къща, находяща се на ул. „Ст. Караджа“ в Габрово, чрез нанасяне на удари с юмрук и ритници с крака, умишлено умъртвил 54-годишния И. И.“
Първото съдебно заседание по това дело беше на 24 април т. г. Тогава Окръжният съд не успя да даде ход на наказателното дело, тъй като договорният защитник на подсъдимия бе упълномощен в деня на съдебното заседание и не бе имал възможност да се запознае с обвинителния акт и събраните в хода на досъдебното производство доказателства.
Следващото заседание бе на 30 май т. г. Тогава съдебния състав, с председател съдия Диана Василева, даде ход на делото. В хода на съдебното следствие съдът изслуша 8 свидетели. Като доказателства по делото бяха приобщени и заключенията на изготвените на досъдебното производство химически експертизи, съдебномедицинска експертиза на веществени доказателства и съдебно-психиатрична експертиза.
С оглед неявяването по уважителни причини на вещите лица, изготвили съдебномедицинската експертиза относно причината за смъртта на пострадалия, съобразявайки и становищата на страните, държащи на непосредственото им изслушване, съдът отложи разглеждането на делото. Днес то ще продължи.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото