Метал Секюрити Груп и РУ - Габрово в съвместна кампания срещу телефонните измамници

За втора поредна година охранителна фирма Метал Секюрити Груп ЕООД съвместно с РУ - Габрово при ОДМВР - Габрово и с подкрепата на Дзалли ООД и Полипрес ООД стартират информационна кампания за превенция срещу телефонните измами.

Повече...

Ловците трябва да уведомяват за всеки намерен труп на дива свиня

От Ловния съвет на България до всички регионални структури на Изпълнителната агенция по горите, както и до шестте държавни горски предприятия, са разпратени предупреждения за ново огнище на Африканска чума по свинете.

Повече...

Комисар Цветан Петков: „Има наивни хора, които вярват на измамниците, а не на полицията“

„За съжаление, все още се намират наивни хора, които вярват на измамниците, а не на полицията, което буди недоумение“ - заяви комисар Цветан Петков, зам.-директор на ОДМВР в Габрово по повод продължаващите в областта телефонни измами.

Повече...

Комисар Цветан Петков: „Оперативната обстановка в региона е устойчива“

Регистрираните през месец криминални престъпления са 84, а през сравнителния период - май 2017 г. те са били 109. Коефициентът на престъпност e 73,18 престъпления на 100 хил. души, с 3,94 пункта по-нисък от май 2017 г. и по-нисък от средния за страната. Постигнати са 46,43% процента разкриваемост, а за сравнителния период те са 46,79%.

Повече...

„AM Shooter“ в събота на Мичковци

„AM Shooter“ е мероприятие със състезателен характер, в което участие може да вземе всеки, който желае да се научи да борави с пистолет и да комбинира полезното с приятното.

Повече...

ОД МВР-Габрово: Близо 480 младежи се обучаваха на тема „Рисковете от шофирането под въздействие на а

Представители на общинския съвет по наркотични вещества, съвместно със служители от сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Габрово, проведоха поредица срещи за повишаване на информираността на младежите.

Повече...

Час по „правна култура“ имаха десетокласници от НАГ

 На 9 май т. г. тричленният състав на Административния съд в Габрово, който заседаваше по дела с нарушения и наказания, имаше млада и внимателна публика. Това бяха двайсетина момичета и момчета – ученици от 10 „В“ клас на Националната Априловска гимназия. профил история.

Повече...

Рокерът Ричард от с. Идилево е мъжът, спречкал се с пътен нарушител

Шейсет и една годишният британски гражданин Ричард от село Идилево, Севлиевско, е участникът във видеото, което тези дни обиколи медии и социални мрежи. Другият участник е 33-годишният Ясен Сираков от Правец. Между двамата на 29 април т. г. избухна скандал на светофар на ул. „Магистрална“ във Велико Търново.

Повече...

Без прошка: за скорост 104 км/час градско - 700 лева глоба

Подзаглавие:Севлиевец отново обжалва безуспешно не само глобата, но и отнемането на 12 контролни точки, както и на книжката за три месеца Собственик на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, засечен да шофира със 104 км/час по ул. „Марин Попов“ в Севлиево в обедните часове на 1 август м. г.

Повече...

КАТ-операция на TISPOL до неделя

Поредна акция за спиране на неразумните шофьори се провежда в Габровска област и в цялата страна. Тя е за контрол на скоростта и е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL). Освен у нас, засилени проверки се извършват и във всички страни, членки на Европейски съюз, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Повече...