Всяка вечер протести пред Община Габрово

Да изразят своето отношение към всичко, което се случва в страната ни, се бяха събрали на протест в понеделник вечерта  петнайсетина младежи, възрастни хора и млади майки.

Повече...

Пожарната се готви за празника си, показва техника и умения

На 14 септември българските пожарникари имат професионален празник. Регионалната „Пожарна безопасност и защита на населението“-Габрово е подготвила много мероприятия във връзка с традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник.

Повече...

Арестуваха севлиевци заради детско порно

Спецполицаи от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ задържаха трима мъже, сред които и двама севлиевци, за онлайн сексуална експлоатация на деца. Реализацията е на отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП и колегите им от Габрово, Плевен и Велико Търново, съобщиха вчера от МВР.

Повече...

Цацаров успокои кметове и съветници в Трявна и Дряново

„Прокурорите, които ще работят в териториалните отделения, ще изпълняват и занапред в пълен обем законовите си задължения - написа главния пракурар Сотир Цацаров до Мирослав Семов, кмет на Дряново, до Дончо Захариев, кмет на Трявна и до общинските съвети в двата града.

Повече...

Затворник иска 2000 лева заради дървеници

Излежаващият наказанието си в ловешкия затвор И. Г. поиска държавата да му плати 2000 лева обезщетение, защото предновогодишно, на 28 декември м. г., бил нахапан от дървеници в килията. С решение от 3 август т. г. Административният съд в Габрово отхвърли иска му като неоснователен и недоказан.

Повече...

„Училищни екипи по безапасност” – обучение за реакция при бедствия

На 28 юни 2018 г. в рамките на проект „Училищни екипи по безопасност”, финансиран от фонда за подпомагане и оптимизиране дейностите на БМЧК „Мисли глобално, действай локално”, 19 ученици от училищата в Габрово преминаха обучение „Реакция при бедствия” в РД „ПБЗН” – Габрово.

Повече...

Катаджии: Знаци като „слънца“, ама не ги спазват

Защо се случват тежки катастрофи по отбивките на пътя Габрово-Севлиево, как се държат шофьорите при въведената временна организация на движението и катаджиите на мястото ли са си? С тези въпроси вчера в най-големия дъжд обиколихме двата полицейски поста, до Враниловци и до Яворец.

Повече...

Метал Секюрити Груп и РУ - Габрово в съвместна кампания срещу телефонните измамници

За втора поредна година охранителна фирма Метал Секюрити Груп ЕООД съвместно с РУ - Габрово при ОДМВР - Габрово и с подкрепата на Дзалли ООД и Полипрес ООД стартират информационна кампания за превенция срещу телефонните измами.

Повече...

Ловците трябва да уведомяват за всеки намерен труп на дива свиня

От Ловния съвет на България до всички регионални структури на Изпълнителната агенция по горите, както и до шестте държавни горски предприятия, са разпратени предупреждения за ново огнище на Африканска чума по свинете.

Повече...

Комисар Цветан Петков: „Има наивни хора, които вярват на измамниците, а не на полицията“

„За съжаление, все още се намират наивни хора, които вярват на измамниците, а не на полицията, което буди недоумение“ - заяви комисар Цветан Петков, зам.-директор на ОДМВР в Габрово по повод продължаващите в областта телефонни измами.

Повече...