Арестуваха брат и сестра, обрали магазини в 5 града

Водеща! Napraveni-sa-pret-rsvaniya-v-imoti-i-avtomobil,-polzvani-ot-kradtsite-gastrol-ori
Направени са претърсвания в имоти и автомобил, ползвани от крадците гастрольори
Габровците са арестувани от криминалисти на РУ-Велико Търново

Криминалисти от РУ-Велико Търново са задържали брат и сестра за серия кражби от големи търговски обекти. Дръзките извършители използвали измамна схема.
    Работата по случая е започнала в края на декември, след сигнал от управител на магазин в областния град. По негови данни в периода от края на октомври до края на декември миналата година от търговския обект са извършени множество кражби. По предварителни данни задигнатите стоки са на стойност над 1800 лв. 
    След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на брат и сестра, съответно на 30 и 19 години от Габрово. Двамата са неизвестни до момента на полицията. 

Дръзките апаши влизали в търговския обект, като непознати и подържали връзка по телефона. Единият подбирал по-обемиста стока за закупуване например шкаф за баня, а другия по-дребни стоки. Намирали място в магазина, където смятали, че няма камери за видеонаблюдение и прибирали дребните покупки в кашона с обемистата стока, след което внимателно го запечатвали и на касата плащали само стоката, от кашона. По-късно връщали шкафа за баня в магазина и получава левовата равностойност или ваучери. А дребните стоки продавали в интернет.
    В хода на разследването е установено, че двамата са извършвали подобни деяния и в други търговски обекти на територията на Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора. 
    Направени са претърсвания в имоти и автомобил, ползвани от крадците гастрольори. Намерени са множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. До момента заявените откраднати стоки възлизат общо на около 8000 лв. 
Извършителите на посегателствата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново. Проверява се дали двамата са действали и на територията на други областни дирекции. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото

Следвай ни