ОДМВР Габрово призовава гражданите да не се поддават на провокативни информации, разпространявани в социалните мрежи

Izv-rshitelite-sda-5-momcheta-na-v-zrast-ot-13-do-18-godini
Извършителите сда 5 момчета на възраст от 13 до 18 години
Поводът за съобщението е инцидент на 2 май

    Във връзка с инцидент от 2 май - сбиване между две групи, и придобил популярност в социалните мрежи, в РУ Габрово бе извършена проверка, съобщи Ваня Димитрова, Връзки с обществеността в ОД на МВР – Габрово. По случая е образувано досъдебно производство.
    В хода на разследването е установено, че причина за сбиването не е омраза на етническа основа, а е вследствие на предходно познанство и влошени междуличностни отношения. Прегледани и анализирани са и видеозаписи от камери. Областна дирекция на МВР Габрово приканва  гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение.
    Припомняме, че на 2 май, около 20:30 часа, в РУ Габрово е получен сигнал за сбиване между две групи лица на ул.”Скобелевска“. На място незабавно са изпратени автопатрулни екипи, които установяват двама пострадали. Същите са откарани за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, като след прегледа са освободени. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – пет лица на възраст между 13 и 18 години. За случая своевременно е уведомена Районна прокуратура – Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни