Унищожиха дръвчето в памет на Иван Сомлев

Водеща! Dr-vcheto-be-zasadeno-do-pametnata-plocha-na-letetsa
Дръвчето бе засадено до паметната плоча на летеца
Габровската областна организация на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) съобщава, че е било унищожено дръвчето, засаденото до паметната плоча на летеца Иван Сомлев.

    Габровската областна организация на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) съобщава, че е било унищожено дръвчето, засаденото до паметната плоча на летеца Иван Сомлев.
    Тази година по повод 80 години от героична гибел на летеца, в навечерието на деня на бойния му подвиг, по инициатива на местната организация на СВВБ със съдействието на Община Габрово и общинската фирма „Благоустрояване“, до паметната плоча на Сомлев в градската градина беше засадено дръвче от вида американски червен дъб.
    „До края на април дръвчето за Сомлев се разлисти и всички му се радваха, за беда, точно на Великден, този символ на жива почит към летеца изтребител, беше намерен унищожен, информира Христо Мандев от СВВБ и допълва: „Обществеността трябва да знае, че на 16 април делегация от габровската организация посети с. Замфирово, Монтана, където е загинал Иван Сомлев с девиза „Моята смърт е нищо пред дълга към родината!”.

 Там жителите му са издигнали паметник, за да тачат паметта на габровския летец. В този ден, на площада сред селото се събра значително мнозинство местни хора, които дружелюбно посрещнаха габровци и заедно поднесоха венци и цветя пред паметника на Сомлев в края на селото. До паметника кметът на селото засади дръвче от лавровишна – символ на почит от местното население. Но там ще опазят дръвчето - за пример на младите хора!“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни