„Пътна полиция“ при ОДМВР Габрово извърши проверка на 4527 превозни средства по време на акция „ЗИМА“

Установени са 62 неизправности по пътните превозни средства

Екипи на „Пътна полиция“ при ОДМВР Габрово са извършили проверка на 4527 пътни превозни средства по време на традиционната акция „ЗИМА“, проведена в периода от 15 ноември до 14 декември 2023 г. Съставени  са 94 акта и са наложени 1058 глоби с фиш.

Акцията включваше три тематични кампании, ориентирани към различни категории участници в движението по улиците и пътищата – „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ и „Безопасно шофиране през зимата“. В хода ѝ бяха осъществени 12 специализирани полицейски операции – по 4 за всяка кампания,  като се провеждаха и регулярни проверки за безопасността на движението.

По време на превантивната акция на територията са проверени 3753 леки автомобила, 504 товарни автомобила, 19 селскостопански машини, 38 мотоциклета, 29 мотопеда, 61 индивидуални електрически превозни средства; 31 ППС с животинска тяга/каруци/, 73 велосипеда и 19 други ППС.

Установени са 62 неизправности по пътните превозни средства, като от тях 52 са свързани с осветителните системи и сигнализацията, 3 ППС са били с разкъсани или износени гуми, 7 са били неизправностите по велосипедите. Установени са 27 нарушения, извършени от пешеходци. Констатирани са 7 нарушения, извършени от водачи на велосипеди, 5 от водачи на индивидуални електрически превозни средства, 5 от водачи на превозни средства с животинска тяга.

По време на превантивната кампания служителите на „Пътна полиция“ са изготвили 5 предписания до органите на АПИ, свързани с необходимост от отстраняване на недостатъци по пътни настилки и сигнализацията с пътни знаци и маркировка, като и 5-те са изпълнени.
Изготвени са и 9 предписания до органи на местната власт за необходимост от подобряване на улично осветление и отстраняване недостатъци по пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътната маркировка, които също са изпълнени. 

Във връзка с акцията са проведени 16 беседи в детски градини и 18 беседи в училища.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни