Недобросъвестни габровци запалиха два от подземните съдове за смет в кв. Младост

Podzemnite-konteineri-sa-unischozheni
Подземните контейнери са унищожени
Екипите на пожарната служба са се отзовали своевременно и са загасили пожара

На 28 декември следобед в РСПБЗН е получен сигнал за пожар в подземни съдове за смет на ул. Младост 8.
Екипите на пожарната служба са се отзовали своевременно и са загасили пожара. 
Впоследствие е установено, че контейнерите са запалени от недобросъвестни граждани, изхвърлили в тях незагасена пепел от битови отоплителни тела, въпреки че на контейнерната площадка има разположена метална кофа за пепел и жар. Вследствие на възникналия пожар чувалите на подземните контейнери са унищожени, а металните съдове под земята са пълни с вода. На този етап контейнерите са неизползваеми. 
Поради тази причина ОП "Благоустрояване" разположи в района на контейнерната площадка два 1,1 м³ жълти пластмасови съдове за смет, които живущите следва да използват до почистването на подземната част на контейнерите и подмяната на унищожените чували.
В момента се работи по установяване на нарушителите и изчисляване на щетите, възникнали от тяхната недобросъвестност. От община Габрово и ОП "Благоустрояване" призовават гражданите да използват само и единствено металните съдове за пепел разположени на контейнерните площадки за изхвърляне на отпадъци от битовите уреди за отопление през зимния сезон. 
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни