По искане на Районна прокуратура – Габрово съдът задържа двама рецидивисти за кражба

Двамата обвиняеми са многократно осъждани

Двамата мъже, многократно осъждани за престъпления против собствеността, са задържани по искане на Районна прокуратура – Габрово  за извършена поредна кражба при условията на опасен рецидив.
23-годишният К.Д.  и 27-годишният Цв.И, и двамата от гр. Дряново, са обвинени в това, че на 19.11.2023 г., при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършители, от складово помещение в гр. Дряново, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – разковаване дъски на прозорец, противозаконно отнели чужди движими вещи – медни кабели и намотки от електрожен на стойност 500 лв., от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.196 ал.1 т.2, вр. чл.195 ал.1 т.3, вр. чл.194 ал.1, вр. чл.29 ал.1 б.“а“ и „б“, вр. чл.20 ал.2 от НК.
Двамата обвиняеми са многократно осъждани за престъпления против собствеността и са извършили настоящето деяние при условията на опасен рецидив. Съдът възприе доводите на Районна прокуратура – Габрово, че това сочи реална опасност те да се укрият или да извършат и друго престъпление, поради което взе спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Габрово. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото

Следвай ни