Томислав Дончев открива Японски бизнес форум днес

Топ новина! Tomislav-Donchev
Томислав Дончев

Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще открие днес в хотел „Хилтън“ в столицата Българо-японски бизнес форум, на който ще присъстват над 30 компании от различни икономически сектори, членове на Японската агенция за външна търговия (ДЖЕТРО).

В рамките на форума зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и японският посланик в България Н. Пр. Масато Ватанабе ще подпишат документ, с който ще се създаде Японски бизнес форум - нова платформа за делово сътрудничество между двете държави.
Представителите на ДЖЕТРО от вчера са в България, посещението им ще продължи до 27-ми. Мисията им е продължение на постигнатите договорености за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете страни по време на официалното посещение на министър-председателя на Япония г-н Шиндзо Абе в България през януари 2018 г. и потвърдени по време на визитата на вицепремиера Дончев в Япония през февруари 2018 г.
В България представителите на японските компании ще проучат възможностите за бизнес и инвестиции в България, ще посетят производствени бази в София и Пловдив, които са пример за успешен бизнес.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни