Габровските социалисти отново нищят проблема с дипломата на зам.-областния управител

Mariya-Peneva
Мария Пенева

На пресконференция левицата отново постави на дневен ред въпроса, свързан с дипломата на зам.-областния управител  Мария Пенева.

На пресконференция левицата отново постави на дневен ред въпроса, свързан с дипломата на зам.-областния управител  Мария Пенева. Пред журналисти лидерът на габровските социалисти Кристина Сидорова показа писмо от Върховната административна прокуратура, което е отговор на нейно запитване по казуса до Районна прокуратура-Габрово, препратила до по-горна инстанция този въпрос. „Да получиш отговор дали български гражданин има магистърска степен е изключително трудно, след като се стига до ВАП“, заяви Сидорова и изрази надежда отговорът оттам да пристигне бързо“.
Още когато г-жа Мария Пенева беше назначена за зам.-областен управител левицата постави въпроса за това, че тя не отговаря на изискванията на Закона за държавната администрация, тъй като не притежава диплом за завършена магистърска степен. И поиска зам.-областният управител да покаже документа си за завършено образование към 11 май 2017 г.
Социалистите заявиха още, че е възможно да възникне още един проблем, свързан с този казус. „Ако се окаже, че г-жа Пенева няма степен Магистър, какво се случва с документите и решенията, които тя е подписвала от 11 май до момента /имайки предвид изискванията на закона/“ - попита Николай Григоров, председател на областната организация на БСП. Той е категоричен, че е без значение какво говори г-жа Пенева, тъй като степен „Магистър“ се зачита само след положени държавни изпити или защитена дипломна работа, нещо което, според него, Мария Пенева към 11 май не е преминала. Дори и да е завършила семестриално пак означава, че не е спазен Законът и тя няма право да заема подобна висока позиция в държавна институция като Областната управа, коментираха от габровската левица.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото