Тревненските деца учиха за Европа чрез забавления

Препоръчана! <p>В парка, близо до природата, чрез тичане, скачане и състезателни
Triavna ED_940x705-4216.jpg

В парка, близо до природата, чрез тичане, скачане и състезателни игри в рамките на една седмица четвъртокласници от тревненските училища демонстрираха знания и получаваха нови за Европа,

&l

В парка, близо до природата, чрез тичане, скачане и състезателни игри в рамките на една седмица четвъртокласници от тревненските училища демонстрираха знания и получаваха нови за Европа, Европейския съюз, правата на детето и културни особености на страните от континента.

Като се започне с флаговете и местоположението на държавите и се премине през техните столици и любопитните факти за всяка страна, дeцата прекараха няколко дни в парка, за да покажат колко много знаят. Малките творци изработиха и флаг на „Държавата на децата“, в която мечтите се сбъдват, няма училище, има много футбол, пеперуди и цветя.
За разлика от поколенията преди тях, които биха се срамували да излязат на улицата и да спират непознати, за да ги интервюират, участниците в лагера нямаха търпение да се впуснат в приключението „Малки журналисти“. Разделени на групи, те обиколиха централната част на Трявна, Общината, Съда, дюкянчетата по старинната част, хотелите и проведоха над 50 анкети на тема „Европейски съюз“.
Любопитен факт за всички се оказа, че най-посещаваното място не са нито Европейският парламент, нито Страсбург, а мечтаното място за всяко дете – Дисниленд. Стана ясно още, че децата много добре са информирани, че последната държава, която става член на ЕС през 2013 г., е Хърватия и с нея държавите членки на ЕС стават 28.
Така че нека всеки сам да прецени за себе си дали членството на България в ЕС е ползотворно или не.
Важно е да се отбележи обаче, че тази чудесна седмица, изпълнена с много емоции, изненади и подаръци, нямаше да се осъществи без съвместните усилия на Европейски информационен център „Европа директно“ към Габровската търговско-промишлена палата, Община Трявна и сдружение „Промяната е в теб“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото