Име: Румяна Стоянова
Град: Дряново
Дом. адрес: ул. "Шипка" 68
Телефон:
Email:

Публикации на автора

Здраве, благоденствие, надежда и воля!

Областният управител Кристина Сидорова се гордее с вдъхновяващите хора , избрали да живеят в региона

Повече...

В Дряново се извисява най-големият стенопис в Европа на историческа тема - "Пръстените на времето"

Стенописът, наречен „Пръстените на времето“, се намира в Дряново, изработен е по поръчка на инж. Владимир Лафчийски и е собственост на фирма „Платекс“ ООД.

Повече...

Стефан Бурджев, заместник министър на земеделието: „Габрово е един възрожденски град, който стои много авторитетно на картата на държавата“

Стефан Бурджев, заместник министър на земеделието, бе в Габрово и се среща със земеделски стопани от областта. Репортер на "100 вести" използва възможността, за да разговаря с него.

Повече...

В храма "Въведение Богородично" в Дряново Великотърновският митрополит Григорий и кметът Трифон Панчев откриха църковно училище

На 8 май в храма "Въведение Богородично" в Дряново тържествено и с личната благословия на Великотърновския митрополит Григорий и кмета Трифон Панчев беше открито Дряновското църковно училище.

Повече...

Трифон Панчев: "Връзката бизнес-Община е непрекъсната"

„Доверието, което хората ми гласуваха преди две години, не ми позволява да ги изоставя по средата на пътя“ - доверява кметът на Дряново

Повече...

Крум Дончев: "Инвестиции, но и справедливо заплащане"

Вярвам, че габровци, севлиевци, тревненци и дряновци имат силата, енергията и волята за промяна – промяна, която да започне именно от сърцето на България

Повече...

Една тъжна история с добър край

На 5 ноември на Софийските гробища пристигат служители на Община Дряново, за да почистят гроба на писателя Рачо Стоянов

Повече...

Общинските съветници от ГЕРБ в Дряново дариха заплатите си в полза на габровската болница

Общинските съветници от ГЕРБ в Дряново Преслава Димирева, д-р Теодора Мъглова и Надя Кукурякова, както и съветниците от Партията на Зелените Галин Герганов и Стефан Енчев, и Милен Стоянов от ВОЛЯ дариха заплатите си на габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.

Повече...

Джулия Тодорова: „Ще бъда упорита и търпелива, за да успея“

Джулия Тодорова е родена през 2004 година в София. До втори клас живее и учи в Дряново, след което се премества със семейството си във Велико Търново. В момента е ученичка в Х клас на ПМФ „Васил Друмев“ – Велико Търново. Преди една година става носителка на приза „Ново лице“ на Модна агенция „Визаж“. Дефилира на Sofiа Fashion Week, снима се в реклами и фотосесии за модни списания.

Повече...

Таня Василева: „Да живееш след нещо такова , се усеща сякаш е Коледа“

Tаня Василева е родена през 1997 г. в Дряново. Основно образование завършва в СУ „Максим Райкович“ в родния си град, а средно - в ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“, Велико Търново, профил „Английски и руски език“.

  • 2016 година сключва граждански брак и заминава за САЩ, където започва обучение с профил Биохимия в University at Buffalo, централен университет в Бъфало, Ню Йорк.

  • През 2017 година се връща в България и стартира собствен бизнес в IT сектора - управител и партньор във фирма „Ефедра-ТК“ ООД.

  • 2017 година започва обучение в Софтуерен университет в гр. София – уеб дизайн и уеб програмиране и във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ - профил PR и Журналистика с основни интереси към онлайн маркетинг и създаване на брандове. Междувременно обучение и в Bircham International University с профил Йога и Аюрведа

Повече...

Галин Герганов, председател на ОбС – Дряново: „Ще работя за това Дряново да има отговорен, авторитетен и прозрачен за гражданите Общински съвет“

Галин Герганов е роден в Дряново през 1975 г. Завършва средно образование в Икономическия техникум „Рачо Стоянов” в родния си град, а по-късно се дипломира със специалност „ Финанси“ в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” - гр. Свищов. От 2006 до 2012 г. работи като мениджър логистика в БК „Горна баня”. През последните години развива семеен бизнес в сферата на транспорта и логистиката.Председател на Волейболна асоциация за справедлива кауза. Общински съветник втори мандат, безпартиен. Женен, с три деца.

Повече...

Трифон Панчев – кмет на Община Дряново: „Конфигурацията в Общинския съвет за мен е предизвикателство“

Трифон Панчев е роден 1988 г. в София. Завършил е Първа английска езикова гимназия и Софийския университет „Свети Климент Охридски“, специалност „Право“. От 2007 до 2019 г. развива семеен бизнес, свързан със селското стопанство, а от 2014 година е адвокат към Софийска адвокатска колегия, съдружник в адвокатско дружество „Брага и партньори“ - гражданско и търговско право. От 2016 г. е член на Европейския атлетически съд към Европейската федерация по лека атлетика – седалище - Швейцария, занимаващ се с разглеждане на юридически спорове, свързани с ЕФЛА. Лидер на БСП Дряново.

Повече...

Десислава Симеонова : " Най-важното е да останеш добър човек"

Десислава Симеонова е родена през 1994г. в Дряново. До 7-ми клас учи в СОУ „Максим Райкович” в родния си град, а средното си образование завърша в Национална Априловска гимназия в Габрово. Висшето си образование продължава в специалността „Педагогика на обучението по български език и география” към Филологическия факултет на Великотърновския университет „Св. Св Кирил и Методий” и го завършва с отличие. Като студентка печели Стипендията „Арх. Максим Райкович“ на Община Дряново. От септември 2017 година е учител по български език и география в Американския колеж „Аркус“, Велико Търново.  В продължение на 10 години тренира баскетбол в Дряново, като през 2017 година става национална студентска шампионка с екипа на ВТУ. От 4 години е и треньор по тенис в гр. Търново, където живее в момента. 

Повече...