Джулия Тодорова: „Ще бъда упорита и търпелива, за да успея“

Dzhuliia-Todorova:--Shtе-bada-uporita-i-tarpеliva,-za-da-uspееaa
Djulia-Todorova-09-02-20.jpg

Джулия Тодорова е родена през 2004 година в София. До втори клас живее и учи в Дряново, след което се премества със семейството си във Велико Търново. В момента е ученичка в Х клас на ПМФ „Васил Друмев“ – Велико Търново. Преди една година става носителка на приза „Ново лице“ на Модна агенция „Визаж“. Дефилира на Sofiа Fashion Week, снима се в реклами и фотосесии за модни списания.

- Джулия, откога започнахте да мечтаете за модния подиум и кога за първи път стъпихте на него?

- Мечтая да съм на модния подиум откакто се помня. От малка исках да бъда модел, позирах пред огледалото и си представях как един ден смело вървя по модния подиум със…Първите си крачки в тази сфера направих със съдействието на майка си, която е собственик на модна къща, произвежда облекла за износ за Италия. Снимах се за рекламните каталози. После имах моден ангажимент зад граница и когато се върнах в България, се записах на модни курсове в София – в агенция „Визаж“. След като ги завърших започнаха по-сериозните ми изяви.

- Учите в едно от най-елитните средни училища в региона - ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново. Трудно ли е да си едновременно ученик и модел?

- Ако трябва да съм честна, изобщо не е лесно, но си струва!Ако си достатъчно мотивиран да правиш нещо, няма сила,която може да те накара да се откажеш от него. Жертвала съм и с удоволствие продължавам да жертвам свободното си време и последните си безгрижни години, за да бъда модел. За трудните си дни имам едно любимо изречение: „Животът не е дал нищо на хората без упорит труд“.

- На фона на светския блясък колко дълбоко стои във Вас училището? Какво казват Вашите учители и съученици за пътя Ви към модния подиум?

- Училището е нещо много ценно за мен, защото е мястото, в което всички отваряме очи за света. Знам колко е важно да знаеш и да можеш, затова полагам сериозни усилия и в училище, и извън него. Благодаря на всичките си преподаватели за знанията и топлината и се радвам, че съм ученичка точно в ПМГ „Васил Друмев“. Имам късмета да съм сред умни млади хора и прекрасни учители .

Мисля, че всички са добре настроени към това, което правя извън училище, затова - след мои изяви – често споделям радостта си с тях.

- Преди една година измежду десетки красавици от цялата страна Вие станахте носителка на приза „Ново лице“ на популярната модна агенция „Визаж“ на Жени Калканджиева. Какво е усещането на 14 години да си разпознаваемо лице в една бленувана за всяко момиче сфера– модата? Какви са отношенията Ви днес с Агенцията?

- Когато получих приза ,,Ново лице“ на най-популярната модна агенция у нас и то лично от Жени Калканджиева, бях много щастлива.В този момент разбрах,че всичко, което съм жертвала до момента, си е струвало. Почувствах се удовлетворена от себе си. Нито за миг не съм си представяла, че е възможно точно аз да получа този приз измежду стотици други красиви момичета.

А колкото до отношенията ми с Агенцията - те са повече от прекрасни. Букерите са топли и позитивни хора,с хора като тях се работи лесно и с голямо удоволствие. - Преди време участвахте в едно голямо модно събитие Sofiа Fashion Week. Какво е чувството да си сред утвърдени имена в българската мода?

- Когато получих предложението да дефилирам на най-известното модно събитие в България Sofiа Fashion Week бях повече от изненадана и толкова щастлива. На него се запознах с много известни личности. Никога не си бях дори представяла, че мога да дефилирам заедно с толкова големи имена в модния бранш и с тоалети на популярни дизайнери, сред които носителя на „Златна игла“ Стоян Радичев. - Снимате се в реклами и фотосесии за модни списания. Каква е посоката на Вашите ангажименти от тук нататък? - Целта ми е да изкача най-високите върхове в модната сфера. Нямам намерение да се отказвам преди да изпитам пълно удовлетворение от себе си! Ще бъда упорита и търпелива, за да успея. От известно време започнах задълбочено изучаване на италиански език -имам желание да стигна до модния подиум в Милано. - Майка Ви Доника Киселкова е собственик на модна фирма, която наскоро навърши 25 години и е един от известните спомоществователи в община Дряново. Свързвате ли по някакъв начин Вашата бъдеща кариера със семейния бизнес?

- Засега погледът ми е устремен към постоянно развитие, трупане на знания, умения и опит - с надеждата - след време да сбъдна мечтите си. Разбира се, бих се радвала един ден да последвам стъпките на майка си , която през годините доказа, че марката се утвърждава с качество и коректност. - Баща Ви Митко Тодоров е истинска легенда във волейбола. Многократно шампион на България, медалист от европейски първенства, световен и вицеолимпийски шампион. Бил е капитан на „Левски“ и на националния мъжки отбор, а осем години е играл в професионалната лига на Италия, от които 4 е бил„ much winner"(най- добър професионалист за страната). Когато си дъщеря на толкова голям спортист - какво място заема спортът в сърцето Ви?

- Спортът е заложен генетично в сърцето ми. Много обичам да спортувам, опитвала съм в различни спортове. Засега тренирам усърдно лека атлетика при най-добрия треньор във Велико Търново - Свилен Митрофанов, който ме кара да се чувствам прекрасно по време на тренировка.

Спортът е здраве и всеки, който се е докоснал до него, знае вълшебната му сила. Той ме учи на дисциплина, чрез него преоткривам себе си и бих насърчила и другите да тренират. - Разкажете ни повече за себе си? Кои са Вашите любими герои ? Кои са любимите неща, за които винаги намирате време?

- За себе си мога да кажа,че съм весел, амбициозен и сърдечен човек, с много забързано ежедневие. Имам своя среда, мечти, свои победи…и разочарования, разбира се . Обичам да помагам на хората, да ги карам да се усмихват. Дори когато ми е най-трудно, се опитвам да бъда усмихната и позитивна, защото знам, че положителната енергия е заразителна.

Вярвам в това, че ако ние се усмихваме на живота, и той ще ни се усмихне.

Обичам да опознавам нови места и да се запознавам с нови хора. Обичам да чета и книгите винаги са присъствали и ще присъстват в моя живот. Там помъдрявам, там си почивам, там мечтая. В момента съм на романтична вълна - чета любовната поезия на Петър Петров, един любим съвременен поет.

Моите любими герои в живота са родителите ми. Горда съм,че съм тяхна дъщеря. Благодаря на съдбата и за двете истински приятелки, които да са с мен в добро и в лошо. Като цяло мисля, че съм късметлийка - живея сред толкова стойностни хора..!

- Какво е за Вас Дряново, Джулия ?

- Родена съм в София, но най-крехките години от детството си съм прекарала в този прекрасен град. Израснах в Дряново, в него са приятелите ми от детските ясли, от детската градина и съучениците ми до втори клас. Затова обичам да се връщам и да вървя по неговите улици!

Радостна съм, че съм имала такова прекрасно детство, заобиколена от топли и добросърдечни хора.

Искам да поздравя с новата година всички мои учители, съученици и всички дряновци и да им пожелая да бъдат здрави и щастливи!

- Можете да изпратите чрез „100 вести“своето „Благодаря!“.

- Моето огромно „Благодаря“ е за моите родители - заради любовта и грижите. Те винаги са ме разбирали и подкрепяли, но и винаги са изисквали от мен - отговорност, постоянство, трудолюбие. Научили са ме и ме учат на толкова много неща, които винаги ще помня с благодарност.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото