Дряново с нова придобивка - специализиран камион за сметосъбиране и сметоизвозване

Spetsializiraniya-kamion-za-smetos-birane-i-smetoizvozvane
Специализирания камион за сметосъбиране и сметоизвозване

    От 19 януари Община Дряново има нова придобивка – специализиран камион за сметосъбиране и сметоизвозване, поредната стъпка от сериозната социална политика на екипа на кмета Трифон Панчев през трите години от мандата. Целта на покупката е повишаване качеството на услугите по сметосъбиране и сметоизвозване на територията на общината. Фабрично новият камион е закупен след решение на Общинския съвет за нуждите на ОП „Чисто Дряново“ след проведена процедура по ЗОП. Средствата за новата машината, близо 300 хил. лв., са от натрупаните отчисления по Закона за управление на отпадъците. 
    Автомобилът, марка „Iveco“, е снабден с най-висок клас технически и функционални характеристики, бункерът му е с обем 16 куб. м и разполага с пресоващ механизъм, който да уплътнява отпадъка. 
    По този повод на 18 януари на новата гаражна площадка на „Чисто Дряново“, която се намира в ПП „Успех“, беше докаран новият камион и беше извършена и техническа демонстрация на услугата. 
    Отец Филип, поканен за освещаване на новите придобивки, в присъствието на кмета Трифон Панчев и председателя на Общинския съвет Тодор Георгиев, поръси със светена вода новия автомобил и гаражната площадка и прочете 91 псалм от Библията за безавариен път на машината. След ритуала кметът  връчи ключовете на директора на „Чисто Дряново“ Стефан Косев. 
    Трифон Панчев поздрави екипа на „Чисто Дряново“ за неуморните му усилия да се грижи за чистотата на града и пожела на добър час на новия автомобил. Пред на  работниците на фирмата общинари и представители на доставчика говориха председателят на Обс Тодор Георгиев и директорът на „Чисто Дряново“ Стефан Косев.

        
    Ето какво каза след събитието кметът Трифон Панчев:
    „Изключително радостен съм, че Община Дряново за първи път купува толкова скъпа голяма чисто нова машина направо от производителя, с включена гаранция, и която през следващите 20 години ще може да работи. Старите машини от автопарка на Общинското предприятие „Чисто Дряново“ са над 20 години и са купувани, когато са били на над 10 години, и то на стойности, които не са били никак малки. Смятам, че закупуването на нови машини е правилното решение, защото ще спести много средства за аварии, резервни части, като същевременно ще осигури по-доброто навременно обслужване и събиране на сметта на територията на общината. За в бъдеще предвиждаме и други такива инвестиции, което естествено ще зависи от средствата, които имаме. Държа да отбележа, че камионът е закупен със средства от таксите, които плащаме на Регионалното депо за отпадъци в Севлиево, което ще рече, че това са пари на данъкоплатците, спестени от  данъците им. И искрено се надявам, че хората ще могат да виждат и за в бъдеще къде отиват парите им и това, което виждат, да ги накара да се чувстват малко по-горди, че в тяхната община работи нова техника, която ги обслужва качествено и парите им отиват за нещо смислено. 
    Днес искам да споделя  още една добра новина за община Дряново. Вчера излезе решение на ВАС, с което успяхме да намалим санкциите, които ни бяха наложени във връзка с подписани договори от предишния кмет г-н Семов. Става дума за строежа на Комплекса за социални услуги, където настанихме потребителите от Радовци.  С това решение на Община Дряново ще бъдат възстановени над 800 хил. лв. от глобата, която беше  над 900 хил. лв. Да, ще понесем и някаква санкция, но тя е нищо на фона на нарушенията, които са направени. И аз съм изключително радостен, че новата година за община Дряново започва с тази много добра новина. Надявам се в рамките на няколко месеца да можем с Министерството на регионалното развитие да се  разберем как ще ни бъдат възстановени тези средства.
    Тук искам да поясня, че в Съда успяхме да съборим пет от седемте санкции на чисто формални основания, остават само тези, които в действителност са най-малката санкция. Но реално погледнато, нарушенията са извършени, всяко едно от тях, но при съставянето на актовете юристите на Министерството не са спазили някои правила и на това основание ни се даде  възможност да намалим санкциите“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото