„Пожелавам на дряновци да са като дряна - смело да цъфтят, дори при неблагоприятни условия, и търпеливо да чакат плодовете“

Nikolai-Karag-ozov-razchita-na-po-bogat-kulturen-i-sporten-kalendar-prez-2023-g.
Николай Карагьозов разчита на по-богат културен и спортен календар през 2023 г.
Николай Карагьозов, заместник-кмет на община Дряново:

- Г-н Карагьозов, как Ви изглежда Дряново в края на третата година от мандата на Вашата работа?

- Не съм устроен да гледам в рамките на мандати и мога да кажа, че се радвам да обърна поглед към последните 10-15 години и да видя ремонтирани сгради на училища и детски градини, на църкви, нови стадиони, завършването на Спортната зала, редица обновени улици и пр.

Изключително щастлив съм, че само през последните 3 години се сбъднаха чакани с десетилетия мащабни подобрения – завършване на цялостния ремонт на главната улица, на Културния дом, на старото училище, на бившата ветеринарна служба, на сградата на ул. „Никола Мушанов“, реставрацията на Лафчиевата къща, моста до манастира, обновленията в поликлиниката, повече от дузина рехабилитирани улици в града и селата и т. н. И по-малки, но навременни намеси като изграждането на пъмптрак писта, кътове за отдих и игра, ремонти на кметствата, читалища и пр.

Средата се подобрява, важното е да има хора. Обнадеждава ме, че има тенденция млади семейства да се завръщат тук или да се заселват от по-големите градове. Голяма част от тях работят от разстояние и поминъкът не ги притеснява, а търсят спокойно и красиво място, на което да се установят. Ще се стремим все повече такива хора да избират Дряново.

- За какво ще работите през новата 2023 година?

- През 2023 година ще се стремим към още по-богат календар с разнообразни културни, спортни и развлекателни събития. Целта е по този начин жителите на общината да прекарват приятно и пълноценно свободното си време, а туристите да имат поводи за по-продължителен престой при нас.

Вече имаме споразумение за провеждане на Държавно първенство по дуатлон (бягане и колоездене), в което очакванията са да участват над 350 картотекирани състезатели и около 100 любители. Планираме и голям празник, насочен към представяне на традиционни занаяти, народни танци и народна музика.

Ще положим усилия детският футболен турнир да бъде на още по-високо ниво и да стане международен. Ще продължим и ще разширим партньорствата си с независими артисти и сдружения, благодарение на които в Дряново виждаме по-нестандартни прояви.

По отношение на туризма ще работим в няколко насоки. Време е да бъде актуализиран туристическият справочник за Дряново и да се отпечата нов тираж.

След монтирането на информационните табели за забележителностите през тази година идва ред да изработим и туристическа карта, която ще бъде с авторски дизайн и ще бъде поставена на възлови места в общината. Ще бъде изработена и в джобен вариант, за да се разпространява лесно и безплатно сред гостите.

Планираме и подобряване на маркировката по съществуващите туристически маршрути, както и обособяване на нови, тъй като виждаме голям интерес и потенциал за привличане на значителен брой любители на природата и пешеходните преходи.

Ще продължим партньорството ни с Община Трявна – вече подготвяме съвместно представяне на най-голямото туристическо изложение в България, отново ще направим и рекламираме обща програма „От Великден до Гергьовден в Дряново и Трявна“.

Макар през 2022 г. да отчитаме рекорден брой реализирани нощувки и брой туристи, през предстоящата година се стремим към ръст от около 50%.

- Кои са онези важни неща, които се случиха в живота Ви през 2022 година?

- Благодарен съм за най-важното - близките ми хора са здрави, разбираме се и се уважаваме.

Имам и прекрасната възможност да допринасям за развитието на родния ми край, което ми носи голямо удовлетворение, особено след като пандемията отшумя и имам възможност да осъществявам повече от идеите си.

- Какво е Вашето коледно послание към дряновци и на читателите на вестник „100 вести“?

- Пожелавам на дряновци да са като дряна – смело да цъфтят, дори при неблагоприятни условия, и търпеливо да чакат плодовете от своя труд. Когато срещнат трудност, да не се отказват, а да търсят начин да я преодолеят. Това може да коства много сили, но удовлетворението накрая си заслужава.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото