Центърът за настаняване от семеен тип база „Трендафил” тъне в бурени

	„Елате да видите край какви бурени живеят децата, няма кой
Центърът за настаняване от сем
„Елате да видите край какви бурени живеят децата, няма кой да окоси, та да светне наоколо“ – алармира в редакцията Ангел Димитров за избуялата растителност около Центъра за настаняване от семеен тип, база „Трендафил“.

По Оперативна програма „Регионално развитие“ в Габрово бяха изградени две къщи, в които са настанени деца с увреждания. Проектът „Подобряване на грижата за деца с увреждания чрез изграждане на два центъра за настаняване от семеен тип в Габрово“ беше с бюджет от 1 503 569 лева, а двата центъра са в кварталите Трендафил и Борово. 
Наистина, както габровецът определи, „изграденото е за чудо и приказ, само да не беше обрасло отвън и отвътре. Дечицата ми махат с ръчичките, когато преминавам край оградата, протягат ги, но растителността им пречи. Страх ме е да не се появят змии и гущери наоколо да изплашат някое от тях - сподели Ангел Димитров. - Общината трябвало да се грижи за ландшафта, а вижте какво е наоколо. Без да питам никого и да искам разрешение, щях да съм окосил досега, ако имах косачка“. 
Жена от обслужващия персонал на Центъра сподели, че е възхитена от екипа, който работи с децата, от отношението към тях. 
„Гледат ги като писани яйца – заяви тя. - Всичко е много добре организирано, хранят децата по пет пъти дневно.“ Тя обясни, че отговорникът по поддръжката непрекъснато се опитвал да почиства избуялите в двора треви, но в центъра нямало косачка, за да подреди той както трябва наоколо.
В момента в база „Трендафил“ били настанени 9 деца с увреждания от страната, информира въпросната служителка. Човекът на „100 вести“ с очите си видя как отговорникът по поддръжката в дома с малка тесличка подсичаше порасналия троскот в двора. Той обясни, че са информирали в Общината за необходимостта от косене. Оттам им казали, че ще отиде човек днес (б. а. вчера). До редакционното приключване на броя все още не беше окосено вътре и около база „Трендафил“ на Центъра за настаняване от семеен тип.
На снимката: Избуялата растителност вътре и вън от къщата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни