„Хитачи Енерджи България“ в Севлиево се стяга за своите 60 години

Водеща! „Hitachi-Enerdzhi-B-lgariya“-e-priemnik-na-aVV
„Хитачи Енерджи България“ е приемник на АВВ
Мениджърът  и управител на „Хитачи Енерджи България“ Андрея Броняра ще даде начало на тържествата на 20 септември

Екипът на „Хитачи Енерджи България“  - приемник на швeйцapo-швeдcĸaтa инжeнepнa гpyпa ABB, се стяга за отбелязването на 60 години от създаването на Завода за високоволтова апаратура в Севлиево. Събитието е предвидено да се проведе на 20 септември 2022 г. То ще бъде открито от мениджъра на производствената база и управител на „Хитачи Енерджи България“ Андрея Броняра.

 

От компанията в Севлиево съобщиха още, че за първи път в нейната история вече са осъществени приемателни изпитания на отделен елемент от генераторен прекъсвач тип HECS. Те са били на първото от общо четири табла за управление на генераторен прекъсвач тип HECS и са реализирани в началото на юни. Такива приемателни изпитания не е имало досега в историята на продукта, тъй като обикновено се приема цялото изделие: табло и прекъсвач, уточниха оттам. Клиентът за този продукт е атомната електроцентрала в Швеция - Forsmark Kraftgroup AB. За същия клиент предстои да бъде произведено и едно табло за управление на генераторен прекъсвач тип HEC 9. Този тип генераторен прекъсвач е без аналог в световен мащаб и се използва при най-големите атомни централи. Поради това производственият екип е положил доста усилия, за да бъде продуктът готов навреме, въпреки специфичните изисквания и промените по време на производството.

 

Освен това на екипа на „Хитачи Енерджи България“ в Севлиево са гостували студенти от Електротехническия факултет на Техническия университет в София. Бъдещите специалисти са имали възможността да се запознаят не само с производствените процеси и технологии в реално време, но и да обменят идеи и зададат въпросите, които ги интересуват към екипа на компанията и нейните управители. Това посещение е доказателство за целта на компанията да подпомага младите хора в професионалната им ориентация и първите им професионални стъпки – обясниха още от „Хитачи Енерджи България“ в Севлиево.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни