Звездата от „Под прикритие” Мариан Вълев започва репетиции в габровската Драма

Един от най-коментираните в момента български актьори от  тв
Звездата от „Под прикритие” Ма
Един от най-коментираните в момента български актьори от тв сериала „Под прикритие“ Мариан Вълев започва репетиции в габровската Драма, съобщи директорът на ДТ „Рачо Стоянов“ Невена Митева.

Той пристига в Габрово на 20 септември за работа върху постановката „Госпожица Юлия“ на младата режисьорка Тамара Янков. Актрисите, които ще му партнират, са две. Едната от тях не е позната на габровци и на нея е поверена ролята на Кристен, а другата - Надежда Петкова, ще играе самата госпожица Юлия.

Още една млада актриса попълва екипа на габровския театър и това е Магдалена Славчева от София. Тя е завършила НАТФИЗ и ще играе в премиерното представление на Николай Урумов „Вътре с двата крака“. С тази постановка на 17 октомври ДТ „Рачо Стоянов“ открива зимния театрален сезон.
В началото на септември габровският театър е участвал в „Аполония“.

В 20-то юбилейно издание Драмата се явила със спектакъла „Ромео и Жулието“. Според Невена Митева този факт е поредното признание за габровската Драма, тъй като в афиша на фестивала е имало осем достатъчно престижни театрални представления. Считам, че да се нареди театъра сред тези заглавия е гордост за нас“, подчерта Митева и допълни, че на „Аполония“ е имало много чужди специалисти, които са дали много висока оценка за спектакъла. Тя счита, че след това признание театърът ще получи покани и за други участия в международни прояви. В „Рачо Стоянов“ очакват отговор за участие в още няколко международни фестивала, което е сигурен знак, че животът на „Ромео и Жулиета“ продължава. Най-вероятно тази постановка ще бъде включвана в афиша на театъра и през следващите две години.В момента габровската Драма се стяга за представление в Пловдив на 30 септември, след участието там в „Сцена на кръстопът“ с „Догодина по същото време“. На 20 октомври предстои участие и във фестивала „Салон на изкуствата“ в Русе. Преди това, на 3 октомври Драмата ще пътува за Русия да участва в Световния театрален фестивал в Махачкала. Невена Митева информира, че през март ДТV „Рачо Стоянов“ ще играе в Челябинск, Русия, а в момента „върви“ селекция за Йерусалим, Израел.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни