Приемната на ДКЕВР изслуша вчера 9 жалбоподателя

	До обяд вчера приемната на ДКЕВР е била посетена от
Приемната на ДКЕВР изслуша вче
До обяд вчера приемната на ДКЕВР е била посетена от 9 човека, съобщи Димитър Димитров от държавния регулатор, чийто ресор е „Природен газ, газификация и топлинна енергия“.

 Според Илиян Илиев, чийто ресор е „Електроенергия“, провеждането на изнесени приемни дни в областните градове на страната е, за да запознаят хората с техните предимства като клиенти не само на електроразпределителните дружества, но и на ВиК операторите, на топлофикациите, на газовите дружества. Габрово е седмият град, посетен от представителите на държавния регулатор. Инициативата на комисията за изнесените приемни е свързана с подобряване работата с жалбоподателите, както и предприемане на конкретни стъпки, свързани с решаване проблемите на гражданите.
Димитър Димитров информира представителите на медиите, че най-голяма част от приетите жалби са свързани с проблеми с електропреносните дружества и с „Топлофикация“ - Габрово, а най-малко са оплакванията, свързани с газовото дружество и с водните оператори.
Представителите на ДКЕВР обясниха, че жалби, сигнали, писма, свързани с проблеми, породени от взаимоотношенията с топлофикационните, газовите, еелектропреноснтите и водните дружества хне се изпращат до омбудсмана, общините или до Комисията за защита на потребителите, а до съответните оператори. Изчаква се нужния срок да получат писмен отговор и ако не са доволни от него те подават втора жалба вече към ДКЕВР, която трябва да е  придружена с официалния отговор и едва тогава биват разглеждани.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни