Международен форум в ТУ за връзката между иновациите и професионалното обучение

	Днес в габровския Технически университет започва двудневен международен форум, посветен
Международен форум в ТУ за връ
Днес в габровския Технически университет започва двудневен международен форум, посветен на метода InnoKen – иновации и продължаващо професионално обучение, организиран от Габровската търговско-промишлена палата като партньор по проекта Inoweit към универ

Чрез използването му е важно да се развиват такива продукти и услуги, чрез които да се подпомага иновационната дейност, отговарящи на стратегическите цели на предприятието, неговата структура и процесите, които предстоят. Ролята на работниците и служителите е в работни условия, стимулиращи иновациите да ускоряват мотивирано и компетентно успеха на фирмата. Особено при малките и средни предприятия конкурентоспособността зависи преди всичко от това колко бързо ще бъдат представени нови продукти на пазара и колко нови, спестяващи разходите подобрения, ще могат да бъдат въведени. Д-р Мартин Крьол от Института по трудово-правни науки на Рурски университет в Бохум, Германия, ще развие темата за неразривната връзка между иновациите и допълнителното професионално обучение. Германският опит в използването на този метод и принципите, на които се подчинява той, областите на приложение и използването му като инструмент в консултациите, свързани с иновациите, ще бъдат представени от д-р Мартин Веге и Инголф Рашер от Института за модернизиране на икономическите и работни структури. Десислава Колева, главен експерт „Проекти и икономическо развитие“ в Община Габрово, ще представи политиката в България, свързана с насърчаване на иновациите. 
Възможностите за практическа реализация, изграждане отношение на съпричастност към внедряване на иновациите сред низовите и висшите ръководни кадри в индустриалните предприятия ще бъдат представени по време на обучение на вътрешните промоутъри в „Мехатроника“ АД.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни