Ивайло Белев отново на върха на световната ранглиста по twall®

Световният шампион, тревненецът Ивайло Белев отново е начело в световната
Ивайло Белев отново на върха н
Световният шампион, тревненецът Ивайло Белев отново е начело в световната ранглиста по twall®, съобщи за вестника самият той, след като вчера официално беше публикувано нейното ново издание. Twall® e дисциплина, в която на изпитание се подлагат бързината

Той е начело в дисциплината с 896,429 точки, следван от германката Силвия Щраус с 229,855 точки, а на трето място е германецът Кристиян Ретцер със 177,775 точки. 

В челната десятка има представители още на Полша, Австрия и Литва.

а в Топ 100 са още двама българи - Николай Николов на 36-та позиция и Йордан Йорданов на 45-та.
Световната ранглиста включва 100-те състезатели, събрали най-много точки при участия в официалните ежегодни първенства по twall®, които се провеждат от 2009 година насам. Ранглистата включва мъже и жени. Досега в официалните първенства по twall® са участвали представители на 33 държави: Австрия, Албания, Беларус, Боливия, Бразилия, България, Виетнам, Германия, Дания, Египет, Индия, Ирак, Иран, Испания, Италия, Йордания, Казахстан, Китай, Литва, Люксембург, Малайзия, Молдова, Полша, Русия, Тунис, Турция, Унгария, Украйна, Финландия, Франция, Холандия, Чехия и Чили.
Ивайло Белев става световен шампион по twall® през 2010 година и от тогава четири пъти успешно защитава титлата си. Официалното награждаване от последното първенство twall® Challenge 2014 ще се проведе в края на март. Всяка година играта, в която се състезават участниците, е различна. За 2015 -та се планира най-драстичната промяна на правилата на състезанието, което ще позволи да се играе и на по-малки стени. Така ще стане възможно провеждането на кръг от twall® Challenge 2015 в България – в спортна зала „Орловец“ в Габрово, където има инсталирана twall® стена.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни