Еберхард Мюлер: „Иновациите спасяват фирмите по време на криза“

	Еберхард Мюлер, собственик на германската компания АМК в Габрово, присъства
Еберхард Мюлер: „Иновациите сп
Еберхард Мюлер, собственик на германската компания АМК в Габрово, присъства вчера на откриването на новите лаборатории в ПТГ „Д-р Никола Василиади“, съфинансирани от АМК с 22 279 лева. За мястото на габровската компания в семейството на АМК - Германия, з

- Г-н Мюлер, какво е мястото на габровската фирма в семейството на АМК?
- Фирмата е единственият филиал в чужбина на фирмата майка в Германия, който произвежда. Останалите филиали са само с представителни функции. Самият факт, че цялата група АМК има 750 работници и служители, от които 120 са в България, показва, че габровският филиал играе много важна роля в компанията.
- Водещи в разработките на АМК са иновациите, как оцелява подобна компания в кризата?
- Точно иновациите спасяват фирмите, тъй като разработките, които правим при нас, са на световно ниво. А подобни авангардни технологии са винаги търсени. Затова за профилираните в иновации компании криза няма, тъй като непрекъснато се създават нови решения на високо техническо ниво, работи се върху нови проекти на модерна основа, които намират веднага приложение в практиката.
- АМК изгради лаборатории в ТУ в Габрово, сега се откриват лаборатории и в ПТГ „Д-р Никола Василиади“, инвестирате непрекъснато и в образование, защо?
- За нашата фирма, която работи на високо ниво, винаги са нужни добре образовани и висококвалифицирани кадри. Затова за нас това не е излишен разход, а важна инвестиция, от която печелим – от Техническия университет и от техническото училище. Най-важните ни инвестиции са в образованието, тъй като по този начин се осигурява възможността фирмата да работи на световно ниво и да се развива на бързи обороти.
- Какви са плановете Ви за бъдещето на АМК в Габрово?
- Да расте и да се развива!
- А нови инвестиции предвиждате ли тук?
- Предстои да вземаме решения в това изключително важно направление, каквото е инвестиционната политика на компанията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни