За два дни две измамени жени с 5100 лева в Габрово

Za-dva-dni-dve-izmameni-zheni-
За два дни две измамени жени

Само за два дни – на 12 и 13 август, в Габрово са били измамени две възрастни жени, на 75 и на 85 години, по схемата „пострадал близък се нуждае от лечение“.

 И на двете жени измамникът, който се е обадил със сърцераздирателен глас, обяснявал, че техен близък се нуждае от средства за операция на счупен долен крайник, цитирал и името на виден габровски специалист по ортопедия, който ще извърши операцията. За интервенцията обаче били нужни значителни средства. 
И двете жени били информирани, че за да се спести време необходимите пари трябва да бъдат предадени на човек, който два или три часа след обаждането ще чака близо до жилището на всяка една от тях. Няколко часа след като 75-годишната жена била предала на посредника „необходимите“ за операцията 2100 лева тя се усетила, че е поверила последните си спестявания на измамник и веднага подала сигнал в Районното полицейско управление в Габрово. 
Същият ден и другата измамена възрастна габровка разбрала, че предния ден се е подлъгала по изкусната лъжа и е дала 3000 лева си на мошеник, след като видяла „болната“ си съседка да обикаля квартала напълно здрава.
По двата случая са започнати досъдебни производства, информираха от пресцентъра на ОД на РДВР в Габрово.
От ОД на полицията отново предупреждават за зачестилите случаи, при които се спекулира с доверчивостта и състрадателността на хората, при което мошеници, позовавайки се на неверни данни, причиняват имотни вреди най-често на представителите на третата възраст. Според полицията основното правило да не се допускат на подобни престъпления е при получаване на подобно съобщение, преди да се предприемат каквито и да било стъпки по предаване на исканите суми, задължително да се информират близките, и да се подаде сигнал в полицията. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни