Валидираха пощенски плик „225 г. от рождението на Васил Априлов”

Петима души валидираха със специален пощенски печат вчера в Националния
Валидираха пощенски плик „225
Петима души валидираха със специален пощенски печат вчера в Националния музей на образованието в Габрово илюстрования плик „225 години от рождението на Васил Априлов“

- Валентин Петков - главен изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД, Николай Григоров - областен управител на Габрово, Олег Цонев - директор на НМО, Здравко Кънчев - директор на ОПС, и филателистът Богдан Стефанов, дългогодишен директор на „Български пощи и далекосъобщения“. По време на церемонията по пускане в обръщение на лимитираната серия от 1640 пощенски плика Валентин Петков подчерта, че на 14 май тази година българската пощенска марка, която разнася славата на българската култура и образование, на икономиката ни, на изкуството и на спорта, е чествала своя 135-ти рожден ден и че „Български пощи“ са отворени за нови пощенско-филателни издания с габровска тематика. Николай Григоров определи събитието като едно от важните в историята на музея, на образователното и на пощенското дело в България и пожела повече заслужили българи да имат честта да бъдат удостоени с пощенска марка, защото „това показва още веднъж нашето уважение към онези, заради които я има съвременна България - българските възрожденци, апостоли на духа, които направиха възможно да ги има българското образование, българската църква и държавност”.
Светослава Узунян, член на Специализирания експертен съвет по маркоиздаване към МТИТС, заяви, че годишнината от построяването на Паметника на свободата на връх Шипка би могла да бъде повод за издаването на марка или друг филателен материал като бъде предложено от местната власт да се включи в плана за филателните издания на „Български пощи“. Според Богдан Стефанов Габрово е облагодетелствано, тъй като в годините назад има няколко марки, свързани с габровски събития, а на Васил Априлов са били посветени и други филателни издания. 
Той обясни какви са предимствата на валидирания вчера плик, който на практика е първодневен, тъй като вчера той е пуснат в употреба. Неговото предимство е свързано с информацията, която носи плика – данните за изобразеното лице, специалният печат, кореспондиращ с картината върху плика. Според филателиста, за да бъде по-ценен този плик, върху него трябва да има и автограф на художника – Пламена Дончева.
По време на церемонията стана ясно, че имаме български пощенско-филателни материали, които са търсени на международния пазар. Те са свързани със събития от международно значение като екология, природа или събития като приемането на България в НАТО, членството ни в ЕС, международни фестивали, спортни или други събития. 
 
 
 
 
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни