Таня Христова: „В истинско партньорство обединихме усилията си за налагане туристическите богатства на нашия регион”

	„В истинско партньорство обединихме усилията си да работим за налагането
Таня Христова: „В истинско пар
„В истинско партньорство обединихме усилията си да работим за налагането на изключителните туристически богатства на нашия регион.“ Това заяви кметът на Габрово Таня Христова по време на заключителната пресконференция по приключването на проекта „Подкреп

Неговата обща стойност е 470 000 лева, а продължителността му – 24 месеца, с начало от 22 август 2012 г. до 22 август 2014 г. Според Таня Христова този проект е провокирал представителите на трите общини да обединят силите си за показване на туристическите възможности на региона. Тя счита, че от това ще спечелят всички, които живеят в него, както и занимаващите се с туризъм, който се развива, благодарение на културните, историческите забележителности, както и на интересните инициативи, които се случват в нашия живот. Таня Христова беше категорична, че с този проект регионът заявява категорично своето присъствие не само на туристическата карта на България и на Европа. 
В подкрепа на казаното от нея е участието на трите общини през 2014 година в международните туристически борси „Културен туризъм“ във Велико Търново, „Ваканция и спа“ в София, туристическото изложение „Уикенд туризъм” в Русе, туистическата борса „Вашата ваканция“ в Бургас, на туристическите изложения ITB в Берлин, Германия, TTR в Букурещ, Румъния, и MAP в Париж, Франция.
Кметът на Трявна инж. Драгомир Николов счита работата по проекта като изключително предизвикателство. 
„Това, което ние реализирахме сега, е надграждане на това, което се е случвало от работилите преди нас в тези общини“, подчерта инж. Николов и допълни, че оттук насетне е важна приемствеността, последователността в работата и търпението, за да има резултати и да се постигне сериозната му устойчивост.
Д-р Иван Иванов, кмет на Севлиево, очаква истинския ефект от работата по проекта през следващия туристически сезон и особено след като се продължи надграждането на бранда „Да се видим в центъра“.
Според Атанас Паскалев от „България Травъл 2012“, целевите групи, към които е насочена разработката „Да се видим в центъра“, са туристически агенции и оператори, местни предприемачи в сферата на туризма, хотелиери и ресторантьори, представители на туристическия бизнес, браншови организации, специализиани групи с научни и хоби цели, неправителствени организации. А крайните бенефициенти са туристите от България и чужбина, ученици, студенти, населението на Габровска област.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни