„Севлиево 21 век” отпуска 3 стипендии

	Севлиевското сдружение на бизнеса „Севлиево 21 век“ ще отпусне три
„Севлиево 21 век” отпуска 3 ст
Севлиевското сдружение на бизнеса „Севлиево 21 век“ ще отпусне три целогодишни ученически стипендии от по 1200 лева за учебната 2014-2015 г. Изплащането на сумите ще става на 10 равни части от по 120 лв.

Финансовият ресурс за тях се осигурява от годишния бюджет на сдружението или като пряко дарение от фирми, членуващи в него. Стипендиите са индивидуални и се отпускат за срок от една година, като за начална дата се приема 15 септември, уточни секретарят на „Севлиево 21“ Таня Бъчварова. Тя допълни още, че при желание на определена фирма, член на Сдружението, да предостави цяла стипендия, извън определените три, то неин представител трябва да посочи конкретните условия за отпускането й и да внесе цялата сума по сметката на бизнес сдружението. Целта на деловите хора е до поощрят и подпомогнат ученици от общината, които имат изявени дарби, трайни успехи и постижения в областта на учебни дисциплини, изучавани в училище. А това са „Български език и литература“, „Математика“, „Физика и астрономия“, „Химия“, „Биология“, „Информатика и ИТ“, „Езикознание“, „История“, „География“, „Икономика“, както и предмети от учебните планове за професионална подготовка по професии, изучаващи се в професионалните гимназии.
Да кандидатстват за стипендии имат право ученици от 8 до 12 клас през учебната 2014/2015 г. на територията на общината. Кандидатите трябва да са се класирали в предходната година индивидуално на първо, второ или трето място в национален или международен конкурс, олимпиада или състезание в областта на определените от сдружението учебни дисциплини.
Носителите на стипендии ще бъдат обявени в Деня на народните будители – 1 ноември 2014 г., след като желаещите да бъдат финансирани от сдружението подадат документите си до 10 октомври.
Специално жури ще извърши оценяването на кандидатите в два етапа. Първият ще бъде по документи, сред които задължително младият човек трябва да представи своето виждане за кариерното си развитие, а във втория ще се проведе събеседване с допуснатите минимум четирима човека до него.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни