Пътниците, купили билети от гара Габрово, ще получат подаръци

	От 14 декември влаковете, пътуващи по линията Габрово-Царева ливада и
Пътниците, купили билети от га
От 14 декември влаковете, пътуващи по линията Габрово-Царева ливада и обратно, се увеличават, съобщи Сергей Александров от сайта „Железниците днес“. В делничните дни линията ще бъде обслужвана от 11 чифта влакове, а в празничните дни те ще бъдат 10.

„Благодарение на това ще бъде възможно осъществяването на връзка в гара Царева ливада без да е необходимо изчакване – коментира той. - Намалено е и времето за прекачване в гарите Горна Оряховица и Дъбово.“
Разбира се, подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде намерена в интернет сайта на жп превозвача. На жп гара Габрово постоянните клиенти на превозвача могат да получат и новите книжки с подробно описание на възможностите за пътуване с влак по различните дестинации в страната, както и талоните „Моето разписание”, подготвени от „Железниците днес”.
Всички ценови оферти и преференции на „БДЖ - Пътнически превози” се запазват без промяна. Сергей Александров уточни, че всеки български гражданин има право да си купи съответстваща на възрастта и социалния му статус карта за 50-процентно намаление от цената на билет за пътуване с влак.
„С влизането в сила на новия график за движение на влаковете на 14 декември стартира и втората Кампания за популяризиране на железопътния транспорт в Габровския регион, организирана от екипа на „Железниците днес” - информира Александров. - С тези си усилия правим поредния опит за представяне пред обществото на предимствата на най-екологичния сухоземен транспорт – железопътния, и за привличане на повече пътници за влаковете в Централна Северна България.“
Той допълни още, че издателите на жп сайта са предвидили привлекателни стимули за габровските клиенти. Всички пътници, купили билети от жп гара Габрово, независимо по каква дестинация, ще участват в специална томбола за над 30 награди, най-голямата от които е таблет с допълнителна 2 GB карта памет.
Освен него сред подаръците ще бъдат още раница, слушалки за музика, компютър за велосипед, стилен ръчен часовник, няколко броя флаш памет, мини радио, книги, безплатно пътуване за цялото семейство, комплекти за пътуване, състоящи се от надуваема възглавница, поддържаща шията, тапи за уши и домино за очи, позволяващи по-пълноценна почивка при продължително пътуване с влак. Печелившите ще бъдат определени чрез томбола, която ще се проведе в началото на февруари 2015 г. в чакалнята на жп гара Габрово.
В рамките на Кампанията ще продължат усилията на екипа на „Железниците днес“ за подобряване обстановката в чакалнята на жп гара Габрово, започнали през изминаващата година, сподели още Сергей Александов. До момента е осигурен безплатен безжичен интернет на жп гарата, обновена е и визията на просторната й чакалня. В нея гостите на града могат да намерят туристическа карта, информация за забележителностите в региона, „пътуваща” библиотека с абсолютно свободен достъп, любопитни факти за историята на жп линията Габрово – Царева ливада и за биологичното разнообразие в региона и страната.
„Предстои обновяване и обогатяване на експозициите в чакалнята – заяви още той. - През пролетта на 2015 г. ще бъде организиран за втори път и конкурсът за детска рисунка „Нарисувай габровския влак”. Ще продължим и практиката за украсяване на чакалнята и влака, пътуващ по габровската линия, по повод празниците на града, Първи юни и др.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни