Опит за палеж на входа на КТБ в Габрово

<p>Миналата нощ неизвестен е направил опит да запали входа на
Опит за палеж на входа на КТБ

Миналата нощ неизвестен е направил опит да запали входа на Корпоративна търговска банка в Габрово. Вчера от Областната дирекция на МВР потвърдиха, че в дежурната част на Районното полицейско управление е получен сигнал за умишлен палеж на банков клон в

Подаден е около 2,20 на 20 октомври от служители в частна охранителна фирма. „Неизвестно лице е подхвърлило запалено парче от текстилна материя на перваз на прозорец на местен банков офис. Огънят е угасен от охранителите. По външната част на дограмата на прозореца са нанесени минимални щети. На местопроизшествието е извършен оглед.
По случая е започнато досъдебно производство“, гласи полицейското съобщение.
На местопроизшествието, в ъгъла на единия витринен прозорец, ясно личеше следата от запалването. По мнение на разследващи, парцалът със запалителната течност не е хвърлен така, че да направи голям пожар, а по-скоро е нещо като предупреждение. В противен случай вероятно щяха да разбият прозорец и да хвърлят горящия парцал вътре, е мнението на специалисти. Случаят се води като „извършен по хулигански подбуди“.
Банковият офис на КТБ в Габрово има денонощна охрана и непрекъснато видеонаблюдение. Предполага се, че камерите са заснели извършителя, тепърва ще се гледат записите им. Също обаче се предполага, че извършителят може да е бил наясно с наличието на камери и да е взел мерки да прикрие самоличността си. Предстои тези неща да бъдат изяснени.
Само преди седмица, на един от протестите пред КТБ в София, имаше закана за радикализиране действията на протестиращите. Повод беше подхвърлена отнякъде информация сред вложителите, че в Министерския съвет вече бил внесен законопроект за промяна на Закона за гарантирането на влоговете, която предвиждала на хората с гарантираните влогове в КТБ да се дават облигации, вместо пари. Вложителите обаче изказаха категорично несъгласие и обявиха, че ще предприемат по-радикални действия.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни