Картина с храм „Свети Никола

	Картина на храм „Свети Никола“, дело на дряновския художник Антон
Картина с храм „Свети Никола
Картина на храм „Свети Никола“, дело на дряновския художник Антон Антонов, и букет цветя подари кметът на Дряново д-р Иван Николов за 90-годишнината на Цанка Съчкова. Юбилярката е родена в Церова кория, но живее в Дряново още от ученическите си години.

През 1970 г. завършва история в СУ „Св. Климент Охридски“. Цанка Съчкова е автор на четири книги, между които са и „Движението на жените в Дряново и Дряновския край“ и „Два века българо-руски отношения в Дряново“. След пенсионирането си тя е работила близо 10 години в Музея на Дряновския манастир.
„С радост отправям към Вас най-искрени пожелания за крепко здраве, успех във всички начинания и неостаряващ дух – с тези думи започна своя поздрав д-р Иван Николов. - Нека веселието на празниците, спокойствието на делниците и обичта на близките Ви са Ваш неизменен спътник. Вярвам, че към тези мои пожелания се присъединяват и всички дряновци, заради присъщата Ви активна гражданска позиция и приноса Ви да помним и тачим всички почетни граждани и управници в местната ни власт от 1877 до 2010 година, описани в книгата Ви от 2011 г.“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни