Хореографът Геньо Генев издаде поредна книга с хумор в стихове

Horeograf-t-Gen-o-Genev-izdade
Хореографът Геньо Генев издаде

Известният габровски хореограф и живо човешко съкровище на областта Геньо Генев издаде поредната си книжка с предимно хумористични стихове. Този път истинските моменти, пресъздадени в сатиричен стил, са станали предимно в село Източник, а една от осмян

 Те са свързани не само с габровския фолклор и вицове, а и със случки от злободневието като топлофикацията, клиничните пътеки. Последната част от книгата е с наредени рими за днешната политика, като има и стихове, посветени на Бойко Борисов.
Геньо Генев не претендира за поет или писател. Той пише за собствено удоволствие и нарича стила си „примитивизъм“. „Разбрах, че мога да забавлявам и разсмивам хората – казва засменият хореограф. – Това ме вдъхнови да издам и нова книжка.“
Злободневни теми, разказани в духа на фолклорните традиции, са представени в стиховете на Геньо Генев. Поетичната му сатира повече прилича на текстове за народни песни или басни. На шега или наистина обаче книжките зад гърба му станаха доста. Първата излезе за 70-годишния му юбилей през 2002 година със заглавие „Каквото и да става, животът продължава“. През 2005 година излиза стихосбирката „Три години по-късно“, а след това и „Хайде хопа, хайде тропа към Европа“. През 2011 година е отпечатана обновената „Каквото и да става, животът продължава“. Най-новата книжка с геньовски хумор носи заглавието „Село, село, пусто село, пусто село опустело...“.

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Литература

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня