Животът на бездомника в нова книга на Христо Стоянов

Spored-prof.-Nikolai-Dimitrov,-vdyasno,-Hristo-Stoyanov-e-pisatel-s-golyamo-razvitie,-koito-neprek-snato-eksperimentira-zhanrovo
Според проф. Николай Димитров, вдясно, Христо Стоянов е писател с голямо развитие, който непрекъснато експериментира жанрово
    На 19 май  във фоайето на зала „Възраждане“ на среща разговор бе представена най-новата книга на Христо Стоянов „Докато плъховете правят любов“. 

    Организатор на събитието е Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“.
    Проливният дъжд не попречи на ревностните читатели за нова среща с един от най-нашумелите български писатели през последните две десетилетия, който „не пише, а стреля с думите“. В новата си книга „Докато плъховете правят любов“ още в началото авторът заинтригова читателя, че сборникът разкази е „шестдесет и седем романа“, асоциация с годините на писателя, който се надява на повече от шестдесет и седем читатели. „Клошарски роман“ за съдбата на бездомници с безнадеждно битие, описани без „фалшива патетичност“ по думите на проф. Николай Димитров от ВТУ, автор на предговора  на книгата. 
    Петко Койчев, директор на ДТ „Рачо Стоянов“, прочете два разказа от книгата - „Ще ме научиш ли да свиря“ и „Късметлията“. Стана дума и за поставяне на сцена на пиесата „Родилен дом в Габрово“, написана по покана на театъра.
    Христо Стоянов раздаде автографи и на други свои книги, които бе донесъл. Той сам спонсорира, издава и продава книгите си. Автор, готов винаги да сподели позицията си, който признава, че за него неудобни въпроси няма.