Литературно четене на Владимир Левчев в ХГ „Христо Цокев"

Водеща! Vladimir-Levchev
Владимир Левчев
    Представяне на стихосбирките „Рецитал край каменната маса“ и „Смъртта и Бог“ с картини на Дора Бонева на 28 юни 2024 г. от 17.30 ч. в ХГ „Христо Цокев“

 Владимир Левчев е роден на 17 октомври 1957 г. в София в семейството на художничката Дора Бонева и писателя Любомир Левчев. Автор е на петнайсет стихосбирки, издадени в България, и на четири, издадени в Съединените щати, както и на три романа – „Крали Марко: Балканският принц”, „2084” и "Човекът и сянката", на сборника разкази "Сънувани", множество есета, статии и литературни преводи. През 2017 г. излиза "Любов на площада" - избрани стихотворения от последните 37 години. Издава списание „Глас”, нелегално преди 10 ноември 1989 г. 13 години живее и работи във Вашингтон, а от 2007 г. преподава литература и творческо писане в Американския университет в Благоевград. Пред публиката на Габрово авторът ще представи книгата “Смъртта и Бог” (издателство “7 лъча”), която излиза през 2022 г.                  
Това е една концептуална книга, която съдържа стихотворения и есета. Стихотворенията са на черни страници, а есетата - на бели. Като клавишите на пианото. Или деня и нощта. Текстовете са обединени от общата тема, която е развита в два жанра - поезия и проза. Есетата Владимир Левчев определя като философско-мистични. “Рецитал край каменната маса” (издателство “7 лъча”, 2024 г.) е книга по идея на големия актьор Руси Чанев, който е и съставител. Книгата съдържа произведения на три поколения автори - Любомир Левчев, Владимир Левчев и Боян Левчев, който прави електронна музика и рапира. Книгата има три QR към рецитация и музика: Руси Чанев чете стиховете на Любомир Левчев, Валентин Ганев - на Владимир, а има и QR код за песните на Боян.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Литература

Към началото

Следвай ни