Георги Цветков: „Преброяване 2011" в Габровска област е коректно"

Кампанията по преброяване на населението и жилищния фонд през 2011
Георги Цветков: „Преброяване 2
Кампанията по преброяване на населението и жилищния фонд през 2011 г. в Габровска област беше проведена напълно коректно и съобразно Закона за преброяването. Това заяви за вестника Георги Цветков, директор на Териториалното статистическо бюро в Габрово, п

„Това, което мога да кажа, е, че в Габровска област бяха спазени всички срокове и всички, необходими за извършването на преброяването, дейности от общинските и областната комисии, съгласно действащата в страната нормативна уредба“ - коментира вчера Георги Цветков. Той уточни, че в преброяването на населението и жилищния фонд са участвали 1031 преброители, контрольори и придружители. През целия период на подготовката и провеждането на преброяването по предложение на общинските комисии са подменили 13 човека от тях поради заболяване, необходимост от пътуване и смърт. Само двама са заменени поради несправяне със задълженията с нови участници в преброяването. „Всичко това означава, че ние сме си свършили добре работата - отсече Цветков. - През целия период на преброяването няма постъпил нито един сигнал за извършено нарушение, поради което няма наложени и наказания.“ В областта има постъпила една жалба за отказ от преброяване. Според Цветков за обучението на участниците в преброяването са били отделени два дни, за да имат възможност всички участници в процедурата да зададат своите въпроси и да не допускат грешки при анкетирането на гражданите. 
По отношение на електронното преброяване Георги Цветков счита, че в областта сме се справили успешно, тъй като след приключването му Габрово е било класирано на трета позиция.
„Ние нямаме никакви основания за съмнения по отношение на добре и коректно свършената работа, тъй като нашите хора достигнаха навсякъде“ – отсече Цветков и допълни, че в областта са били преброени и бездомниците. Той счита още, че областната и общинската комисии по преброяването, габровските статистици нямат основание да се срамуват от това, което са направили. Той припомни, че в Габрово пристигнаха за обмяна на опит по преброяването и представители на румънската статистика.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни