Днес ОбС в Дряново приема важни за развитието на града до 2020 г. програми

	Днес ОбС в Дряново ще приема важни програми за развитието
Днес ОбС в Дряново приема важн
Днес ОбС в Дряново ще приема важни програми за развитието на града до 2020 г. Това са програмите за Опазване на околната среда и за Развитие на туризма на Община Дряново за периода 2014-2020 г. Двата документа са в пряка връзка с приетия Общински план за

Председателят на ОбС в Дряново Мариана Печеян уточни, че главната цел е интегрирано устойчиво развитие и повишаване стандарта на живот в Дряново чрез стабилни темпове на икономически растеж на базата на собствени ресурси и местен потенциал.
Поради това в ОПР са заложени 5 стратегически цели, 10 приоритета и 254 специфични подцели, които са насочени към развитие на икономиката, туризма, техническата инфраструктура, намаляване на бедността, опазване на околната среда, стимулиране на междуобщинското сътрудничество и повишаване капацитета на общинската администрация. И към всеки един от приоритетите са заложени мерки, които ще бъдат приложени за постигане на поставените цели.
Днес следобед от местните парламентаристи ще бъдат дискутирани детайлните програми за постигане на целите, заложени в ОПР в областта на туризма и опазването на околната среда.
Освен двете програми ОбС ще обсъжда и краткосрочната програма на Общината за Насърчаване и използването на енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива на територията на Дряново.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни