Арх. Иван Николов обеща повече информация за работата на ОбС

	По-голяма активност по отношение на медийните изяви на левицата в
Арх. Иван Николов обеща повече

По-голяма активност по отношение на медийните изяви на левицата в ОбС обеща арх. Иван Николов, председател на групата на БСП в местния парламент.

Пред журналисти той изрази категоричното си мнение, че работата на ОбС не достига до габровци, тъй като те нямат възможност да чуят или да видят какво става в залата по време на заседанията. И това е така, защото Габрово е единственият областен град в България, а и в Габровска област, който няма местна телевизия. Въпреки приетото преди време решение за излъчване на сесиите на ОбС онлайн и това не се прави. От БСП питат защо те не се излъчват поне по кабелното радио и считат, че това се прави целенасочено, за да не достига информация до габровци какво става в заседателната зала.
Арх. Николов заяви още, че „ще продължим да показваме грешките на управляващите, да търсим защита на нашите съграждани и бъдещето развитие на града ни, както и да подкрепяме онези инициативи, които са в полза на Габрово, общината и хората, които живеят тук и с които споделяме това общество“, отбеляза той. Архитектът посочи какво предстои пред кметската администрация до края на мандата й през есента. „Общината има да довършва Водния цикъл и още няколко други проекти и ние ще се стараем, както досега, да бъдем критични, да търсим възможностите за качествената реализация на важната за нашия град инвестиция, която е от значение и за бъдещето - подчерта той. - Много бих искал с помощта на г-н Кирил Добрев и с подкрепата на останалите народни представители, кметската и областната администрации да не се спира работата по Обходния път и тунела под Шипка. Няма значение какви избори предстоят – ние оставаме тук, в нашата община, и всичко, което ще се прави, трябва да бъде в полза на Габрово и в защита интересите на града.“ Според него изграждането на тунела под Шипка е изключително важно, тъй като особено през зимата се прекъсва връзката между Северна и Южна България, а това се отразява пагубно върху бизнеса и особено върху онези предприятия, които изпълняват поръчки за фирми от Южна България.
Така че групата на БСП ще продължи да бъде, както досега, градивна опозиция в местния парламент. Социалистите ще настояват за окончателен отчет на извършеното по Водния цикъл, както и всичко свършено във връзка с предпазване от бедствията и спасяването на населението от последиците им. Защото има няколко населени места, достъпът до които е затворен. Така например, за да се закара хляба до Дебел дял, трябва да се премине през Музга, в изключително тежко състояние е и пътят към Гъбене, тъй като около Стоевци, където има сериозно пропадане, както и на доста други места, са налице тежки ситуации. „Не е леко на общинската администрация, но ние не сме в ОбС, за да ги хвалим и щадим, а да настояваме да си свършат работата в полза на гражданите на община Габрово“ - подчерта арх. Иван Николов.
Според лидера на социалистите в Габрово Кристина Сидорова един от проблемите, които сериозно трябва да се дискутират тази година, ще бъде свързан с „Общински пътнически транспорт“. „Институтът за транспортни изследвания разработи доста спорен проект за развитието на общинския транспорт в Габрово, който предвижда закриването на тролейбусния транспорт в града – заяви тя. - Тепърва предстоят дискусиите сред обществеността какво точно ще става с обществения транспорт в Габрово и най-вече с тролейбусния, имайки предвид съседни области, които продължават да го развиват.“ Габровският соцлидер е категоричен, че е много важно хората в общината да бъдат информирани за предимствата на тролейбусния транспорт, за размера на бъдещите инвестиции в него, за да могат те да преценят какво е по-добро за града ни. „Предстоят дискусиите и по демографските проблеми, тъй като за огромно мое съжаление, нашият град продължава да бъде със застаряващо население и ниска раждаемост – сподели Сидорова. - Отново ще се заговори и за новата училищната схема. Искрено се надявам това, което обеща кметицата при предварителното обсъждане на бюджета на Габрово, а именно да се намерят пари за ремонт на спортното хале, тъй като наистина децата на Габрово тренират при нечовешки условия.“ Така че през следващите няколко месеца до изборите има доста теми, които ще бъдат подложени на обществен дебат, според социалистите, които се подготвят за тях.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни