Йордан Стойков: „Тунелът под Шипка е приоритет за правителството, нека се сложи край на спекулациите”

	„Тунелът под Шипка е приоритет за правителството Орешарски и нека
Йордан Стойков: „Тунелът под Ш

„Тунелът под Шипка е приоритет за правителството Орешарски и нека се сложи край на спекулациите, свързани с него, разпространявани в публичното пространство“ - призова депутатът от левицата Йордан Стойков на пресконференция вчера. Той показа картата с тр

    „Тунелът под Шипка е приоритет за правителството Орешарски и нека се сложи край на спекулациите, свързани с него, разпространявани в публичното пространство“ - призова депутатът от левицата Йордан Стойков на пресконференция вчера. Той показа картата с трасето на Западния обход и тунела под Шипка и категорично заяви, че този проект е приоритетен за страната ни в ОП „Транспорт“ за следващия програмен период 2014-2020 г. Депутатът приветства позицията на общинските съветници от местния парламент в Габрово, свързана с приемането на декларация в защита на 100-годишната габровска мечта, адресирана до Министерския съвет, вицепремиера Зинаида Златанова, Министерство на рeгионалното развитие и Министерство на финансите. Йордан Стойков също счита, че ако проектът за тунел под Шипка не е бил вкаран в рамките на европейските програми, а се е използвал прийома концесия, много по-бързо и по-лесно биха били намерени инвеститори за изграждането му. Още повече, че многократно интерес към реализирането на крупния инфраструктурен проект са проявявали водещи мултинационални компании от Европа и Азия. „За съжаление, вече е много късно да се мисли за концесия.

Западният обходен път и тунелът под Шипка е интегриран проект, неговото строителство вече е започнато по оперативните програми и по тях трябва да бъде продължено – заяви за „100 вести“ Йордан Стойков по повод думите на белетриста Калин Илиев, свързани с тунела, във вчерашния брой на вестника. - Затова правителството Орешарски твърдо стои зад приоритетното му изграждане по Оперативна програма „Транспорт“ 2014-2020 г.“.
    






Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни