Таня Христова: “Обжалвам финансовите корекции в съда, ще защитаваме правотата си до отменянето им”

	Община Габрово обжалва пред Административен съд - София - град
Таня Христова: “Обжалвам финан
Община Габрово обжалва пред Административен съд - София - град административните актове, с които Управляващият орган на ОП „Околна среда“ наложи финансови корекции по общо 6 договора в рамките на проектите за водния цикъл и изграждане на новото депо. Тов

 
Габрово е в списъка на общините, на които управляващият орган на ОП „Околна среда“ наложи финансови корекции за близо 12 млн. лв. за договори по Водния проект и Регионалното депо за отпадъци.
„Община Габрово се явява пряко засегната от неблагоприятните последици от административните актове и моли съда същите да бъдат отменени като неправилни, необосновани и незаконосъобразни, поради нарушения на материалния закон и  администравно-производствените правила“ - мотивира жалбата до Административен съд - София кметът Таня Христова. Според нея и юристите на Общината с актове на Управляващия орган са нарушени процедурите за администриране на нередности и определяне на финансови корекции.
„...Погазено е правото на Община Габрово да възрази срещу твърденията за нарушения като представи становища и доказателствен материал. При провеждане на процедурите за обществени поръчки по двата проекта Община Габрово е действала съобразно закона и не е допуснала нарушения, което можем да докажем със съответните документи“ - се казва в жалбата, с която Общината оспорва нанесените финансови корекции по проектите по ОП „Околна среда“.
„Действията на Община Габрово са законосъобразни и ще защитаваме правотата си до отменяне на финансовите корекции“ - коментира г-жа Христова. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни