Педагози от Истанбул със STEM-сертификати

Топ новина!  -Uchastnitsite-v-proekta-sa-prepodavateli-ot-shest-sredni-uchilischa-v-Istanbul
  Участниците в проекта са преподаватели от шест средни училища в Истанбул
Кметът на Севлиево Иван Иванов връчи сертификати на педагози от чужбина, които успешно завършиха обучение по програма „Еразъм+“

  Участниците в проекта са преподаватели от шест средни училища в Истанбул. Проектът обхваща различни аспекти на методологията по обучение на ученици в SТЕМ - обучение, фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика. Чрез методиката на STEМ учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделят идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти, насочени към опознаване на света около тях.
    Едно от основните предимства на STEM обучението е обединяването на отделните предмети в интегрирана учебна програма. Това позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават в училище. Да си отговорят на въпроси като: „Защо ми е необходимо това знание?“ и „Къде ще използвам, това което уча?“

Иван Иванов с участниците
    Участниците в проекта прекараха една седмица в Севлиево, където получиха много нови знания в сферата и разшириха своя мироглед по отношение на SТЕМ методологията. Те посетиха ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и останаха очаровани от изключително сериозна инфраструктура, свързана със SТЕМ. В рамките на проекта, те се запознаха и с историята на града - директорът на Историческия музей Ивета Миленова ги срещна със славното минало на Севлиево, след което се докоснаха до истински антики в Музея на образованието.
    „Искрено се надяваме това да не е последното посещение на преподаватели от съседни държави, тъй като Севлиево има много възможности за обмен в сферата на образованието, културата, индустрията, социалните дейности, здравеопазването и др.“, каза кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Той ги приветства и им разказа за икономическите предимства на града, след което лично им връчи сертификатите за успешно завършено обучение по „ЕРАЗЪМ+“.
    Участниците на свой ред благодариха на кмета за топлото посрещане, за възможността да се докоснат до историята, настоящето и бъдещето на Севлиево, а също и да почерпят безценен опит по отношение на SТЕМ методологията.
    Проектът се изпълнява съвместно със сдружение Общинска младеж „Хоталич“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Севлиево

Към началото

Следвай ни